İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. EYMÜRLÜLER: “TAŞ OCAĞI İSTEMİYORUZ”

EYMÜRLÜLER: “TAŞ OCAĞI İSTEMİYORUZ”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu Altınordu ilçesi Eymür Mahalle halkı, Altınordu Belediyesi’nin taş ocağı projesinin ÇED süresinde itiraz hakkını kullanarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne 701 imzalı dilekçelerini verdiler.

Altınordu Belediyesi tarafından 63 yıllık bir proje olarak planlanan taş ocağının (bazalt ocağı ve konkasör tesisi) mahallerinin su kaynaklarını yok edeceğini belirten Muhtar Ferhat Pala, “ Taş ocağı yapılmak istenen yerdeki su kaynaklarından toplam 210 hane yararlanıyor.” diyerek taş ocağının mahallerini yaşanmaz hale getirileceğini söyledi.

“Taş ocağı 63 yıl sürecekmiş”

İtiraz gerekçeleri hakkında konuşan Muhtar Ferhat Pala, “ÇED dosyasında taş ocağının 63 yıl devam edeceğini yazıyor. Yani mahallemizden göç etmek zorunda bırakacaklar bizi. Böyle bir projeyi yapmak değil, düşünmek bile akla mantığa sığmıyor.” diyerek karşı olmalarının gerekçelerini sıraladı.

“Yaptığımız durum tespitine göre:

1- Yerleşim yerine (en yakın eve, evlere) kuş uçuşu 70 metrede iki, 90 metrede bir, 100 ve 110 metrede üç ve 120, 140 metrede üç ev bulunmaktadır. Bu hanelerin hemen yanında 30-40 metre mesafede üç hane daha bulunmaktadır.

2- Ruhsat alanında halen kullanılmakta olan 8 adet su gözü bulunmaktadır. Bu su gözleri halen faal bir şekilde 210 haneye içme suyu olarak hizmet vermektedir. Bu içme suyu gözlerinin bir kısmı terfili olarak yaklaşık 85 haneye ve cazibeli olarak 125 haneye hitap etmektedir. Tüm bu su gözlerinin tamamen mevcut ruhsatlı alınan ocağın altında bulunmaktadır.

3- Malzemeyi taşıma güzergahı tamamen mahallenin ortası ve evlerin kenarından geçmektedir. Ayrıca mahallenin sokak arası yolları bu tonajda yük taşıyan araçları kaldıramayacak durumdadır.

4- Karadeniz Bölgesi’nde yaşayan yaban hayatlarının geneli burada bulunmaktadır. Yuvaları ve yatakları (avlanma sahaları) bu bölgededir.

5- Ruhsat alanının etrafı vatandaşların tapulu arazisidir. Fındık, bu bahçelerinde düzgün bir arazi yapısı heyelan sebebiyle bulunmamaktadır. Bu alanlarda saatlik, günlük ve daha uzun süreli zamanlarda yer yer kaymalar (uçmalar) gözle dahi fark edilmektedir.”

EYMÜRLÜLER: “TAŞ OCAĞI İSTEMİYORUZ”
Yorum Yap
Asayiş Gazetesi