İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. BÜYÜKŞEHİRDEN VEFA ÖRNEĞİ

BÜYÜKŞEHİRDEN VEFA ÖRNEĞİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi ile İslam alimlerine ait 7 mezar yenileniyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, mezarlar Ünye taşıyla yenilenecek. Kabristanlığa giden yol ve çevre duvarlarını da onaracak olan ekipler, kabristanlığa giriş tagı çalışması da yapacak.

MEZARLAR ÜNYE TAŞI İLE YENİLENECEK

Çalışmalar kapsamında Ortayılmaz Mahallesi Çakırtepe Türbe kabristanlığında bulunan Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi’nin yanı sıra Ünye Tekkirazlı Şeyh Hacı Musa Kazım Efendi, Müderris Taslızade Mehmet Rüştü Efendi, Osman Enginar Efendi, Özalp Zade Alleme Hacer Hoca, Saray Camii İmam Hatibi İsmail Efendi, Kumandan Hafız Abdullah Efendi ve Tokatlı- Zade Hacı İbrahim Hoca’nın mezarlarını Ünye taşı ile yeniden inşa edilerek koruma altına alınacak.

ŞEYH’ÜL MÜDERRİSİN TASLIZADE HACI YUSUF BAHRİ EFENDİ KİMDİR?

Aslen Yemenli olan Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi Osmanlı Devleti padişahlarından Sultan II. Abdülhamid Han’ın kadim dostu, Karadeniz’in halifesi ve bölgesinin manevi mimari olarak biliniyor. Hocaları tarafından “denizler kadar derin” bir ilme sahip olduğundan kendisine “Bahri” mahlası verildi. Yusuf Bahri Efendi gayretleri sayesinde medrese sayısı 13’e İslami tedrisat yapan okullar da 102’ye ulaşmıştı. 1839 yılında dünyaya gelen Şeyh’ül Müderrisin Taslızade Hacı Yusuf Bahri Efendi 1922 yılında vefat etti. Kabri kendi isteği üzerine Ortayılmazlar Mahallesi türbe kabristanlığına defnedildi.

BÜYÜKŞEHİRDEN VEFA ÖRNEĞİ
Yorum Yap
Asayiş Gazetesi