eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

KARADENİZDE TERÖR TEHLİKESİ

KARADENİZDE TERÖR TEHLİKESİ
04 Ağustos 2015 - 7:50

ASKER TERÖRİSTLERLE ÇATIŞTI

indir

Ordu ile birlikte komşu iller Samsun ve Giresun’da da alarm durumu yaşanıyor.Güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada teröre geçit verilmeyeceğini belirti.

Günyüzü Köyü yakınlarında bulundukları belirlenen PKK’lı grubu takip eden Giresun ili Gümüşhane jandarma img288ekipleri ile bir grup PKK’lı arasında hafta sonu silahlı çatışma çıktı. Çatışma ardından teröristler kaçtı.

KAÇARKEN ÇANTALARINI BIRAKTILAR

Bölgede arama-tarama operasyonu sürdürülürken PKK’lıların bıraktığı içinde örgütsel doküman, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ile çok sayıda mermi bulunan 3 çanta ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Gümüşhane’de Jandarma’nın ateş açtığı 3 PKK militanının araziye kaçtığını bildirdi. Teröristlerin bıraktığı üç sırt çantasından 6 kaleşnikof piyadetüfeği fişeği, iki elektrikli fünye ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme çıktığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Önemli yurtiçi olaylar” hakkında bilgi verildi. Açıklamaya göre, Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı tarafındanGümüşhane’nin Kürtün ilçesi Günyüzü Köyü’nde saat 22.30’da icra edilen operasyon sırasında bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist tespit edildi ve Jandarma unsurları tarafından açılan ateş üzerine bölücü terör örgütü militanları kaçtı. Havanın aydınlanmasının ardından bölgede yapılan arazi arama ve tarama faaliyeti sonucunda, üç sırt çantası içerisinde, 59 adet 5.56 mm çap fişek, bir dolu tabanca şarjörü, 15 adet 9 mm tabanca fişeği, 6 adet 7,62 kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki adet elektrikli fünye, bir adet dijital kol saati ile hazırlanmış düzenek, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan muhtelif cins ve miktarda malzeme ile bir miktar erzak ele geçirildi.

yunus_emre-21-214x300

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-