eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ÖZEL DOLUNAY OKULLARI VELİLERİYLE BULUŞUYOR

ÖZEL DOLUNAY OKULLARI VELİLERİYLE BULUŞUYOR
23 Eylül 2015 - 0:59

20150910_182317

8’nci sınıf öğrencileri için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) hazırlıklarına start veren Dolunay Okulları, PDR Uzmanı Mustafa KIRAN eşliğinde velilere yönelik TEOG çalışmalarında izleyecekleri yolu anlatıldı.

  1. yılında başarılarına yenilerini eklemek parolasıyla yola çıkan Özel Dolunay Okulları, bu yılda yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavına veli, öğretmen ve öğrenci işbirliği ile hazırlanıyor.

PDR Uzmanı Mustafa KIRAN, Bu yıl 8’nci sınıfa geçen öğrencilerinin ve velilerin TEOG sınavı ile ilk defa karşılaşacaklarını söyleyerek, öğrenciler için bu dönemin hassas bir dönem olduğunu, girecekleri TEOG sınavı öncesi ailelerinin çocukları üzerinde hangi yolu izlemeleri gerektiği konusunda bilgiler aktardı.

PDR Uzmanı KIRAN, 8. sınıf öğrencilerinin Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden TEOG sınava gireceklerini söyleyerek Velilere pratik bilgiler verdiklerini söyledi”

Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı;

Sınavların yüzlük puanlama üzerinden hesaplanacağını söyleyen Kıran, 8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır” dedi.

KIRAN; Kopya taraması sonucu iptal edilen dersin sınavı puanla değerlendirilmediğini söyleyerek, Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınır. Özründen veya başka bir sebepten dolayı herhangi bir dersten muaf olan öğrencilerin ortak sınav puanı, yılsonu başarı puanı hesaplamasındaki usullere uygun olarak hesaplandığını söyledi.

KIRAN son olarak; amaçlarının veli, öğretmen ve öğrenci işbirliği ile öğrencilerin derslerde başarılarını arttırmak olduğunu söyleyerek, “PDR olarak bizler de öğrencilerimizin sorunlarıyla bire bir ilgilenip, öğretmen ve velileriyle çözüm yolarını en kısa zamanda bulup, hazırlanmış oldukları sınava bu sorunlarını yansıtmamaları için çaba göstereceğiz. Öğrencilerimizle bire bir ilgilenerek onların sorunlarının olup olmadığını varsa çözüm yollarını arayarak okul içerisinde huzurlu, sınavlarda başarılı bir dönem geçirmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi.

Okul Müdürü Şefik KALKAN ise velilere, geçen yıl TEOG sınavı sonucu aldıkları başarıları anlatarak, bu yıl bu başarılara yenilerini eklemek için veli, öğretmen ve öğrenci işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.

5.sınıflara uyum semineri

Özel Dolunay Okulları 5.sınıfa yeni geçen öğrenci velilerine’ de  ortaokula uyum semineri düzenledi. Bu seminerde’ de önemli konulara değinen PDR uzmanı Mustafa KIRAN  ortaokulun ilkokuldan farklı olduğunu ve öğrencilerin uyum sağlamada sorun yaşayabileceklerini velilere belirtti. Velilerin de rehber öğretmenleriyle sürekli görüşmesiyle başarının daha da artacağına inandıklarını belirten KIRAN, toplantıya katılan tüm velilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

yunus_emre-21-214x30044 img288

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-