eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

DOLMUŞLAR BİRLEŞİYOR

DOLMUŞLAR BİRLEŞİYOR
20 Ekim 2015 - 0:01
AdsızÜnye’de Yeşil ve Kırmızı Hat, Devlet Hastanesi’nin yeni yerine taşınması nedeniyle oluşan sorunların önüne geçebilmek için birleşme kararı aldı. Sahil güzergahındaki tüm dolmuşlar yeşil olacak ve 4 dakikada bir kalkacak olan dolmuşların biri direk hastaneye, diğeri ise sanayiye gidecek.
Ünye’nin ilk dolmuş hatlarından yeşil ve kırmızı hat, Ünye Çamlığı tarafından Ordu Devlet Sahil yolu Cevizdere tarafına taşınmasıyla birlikte baş gösteren ulaşım sorununun önüne geçmek üzere birleşme kararı aldı. Daha önce de gündemde olan, ancak Büyükşehir’in kararı beklenen uygulamanın Çarşamba gününden itibaren başlatılacağı açıklandı.

– İki dolmuştan biri hastaneye, diğeri sanayiye –

Yeni hastaneye tek dolmuşla ulaşım sağlanması hedeflenen uygulamaya ilişkin bilgi veren Yeşil Hat 2. Başkanı Ömer Alparslan, “Çınarsuyu’ndan yola çıkan bir dolmuş, sahil yolunu takip ederek direk yeni hastaneye gidecek. 4 dakika sonra kalkacak ikinci dolmuş ise sanayi sitesi istikametine dönecek. Yine aynı şekilde Kavaklar’dan kalkan dolmuşun biri direk Çınarsuyu, diğeri ise Sanayi istikametine dönecek. Dolmuşlarda hastaneye ve sanayiye gider şeklinde tabelalar yazacak. Böylelikle yaşanan sorunlarında önüne geçilmiş olacak” dedi.

– Hastane açılmadan bize dilekçe gönderdiler –

Ünye Yeşil Hat 2. Başkanı Ömer Alparslan; hastane açılmadan önce Gölevi ve Atatürk Mahallesi civarından bin 500 dilekçe geldiğini, bu dilekçelere göre hareket ederek karar aldıklarını belirterek, “Hastane taşınmadan önce Kırkevler bölgesinde ki yolcular yıllarca çift dolmuşla hastaneye gitti, ama bir tane dilekçeleri yok. Fakat bu tarafın yunus_emre-21-214x30044174yolcusu biraz daha bilinçli. Hastane açılmadan bize bin 500 dilekçe ulaştırdılar, taleplerini ilettiler, biz de taleplere duyarsız kalmadık” diye konuştu.

– Büyükşehrin kapsamlı çalışması var –

Hastanenin açılması sonrasında ulaşımla ilgili yaşanabilecek sorunların çözümü için Büyükşehir Belediyesi’ne 6 ay önce dilekçe verdiklerini belirten Alparslan, Büyükşehir Belediyesi’nin kapsamlı bir ulaşım çalışması yaptığını söyleyerek, şunları kaydetti:

“6 ay önce bir takım problemlerin doğacağını hesap ettik ve Gölevi Mahallesi tarafından yeni hastaneye gidenler rahatça ulaşabilsin diye Kırmızı ve Yeşil hat birleşelim yönünde Büyükşehir’e dilekçe verdik. Ancak Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili üniversiteden hocalarla birlikte ulaşım sistemi üzerinde bir çalışma başlattı. Hepsini bir kalemden çıkartmak için kapsamlı bir çalışma bu. Bu nedenle bizim verdiğimiz dilekçe sonuçlanmadı, ama şu sıralar sonuçlanma aşamasında. Bu arada da hastane açıldığı için problem oluşmaya başladı. Biz yaşanan mağduriyeti önlemek için ilk etapta otobüslerimizi gönderdik ancak o da yeterli gelmiyor. Biz de birleşme dilekçemiz zaten var diyerek, sonuç gelmese bile problemi çözmek için insanları mağdur etmemek adına beraber çalışma kararı aldık. Şu anda nasıl gideriz, nasıl geliriz onun hesaplarını yapıyoruz. Çarşamba günü beraber başlayacağız. Böylece Curi’den dolmuşa binen vatandaş direk hastaneye gidebilecek. Hastaneden binen direk sanayiye gidebilecek.

– Dolmuşlarda Sanayi ve Hastane yazacak-img288374

Öncelikle kırmızı araçlara yeşil giydirme yapılacak. Çınarsuyu mevkiinden araçların biri asfalttan direk hastaneye gidecek. Peşinde ki araç direk sanayiye gidecek. Sanayiden çıkan aracın biri Hastane tarafına, peşinde ki araç Çınarsuyu tarafına gidecek. Yani yolcular yola çıktıkları zaman araçların üzerinde yazan tabelalara göre hareket edecek. Sanayi yazıyorsa sanayi tarafına gidecek, hastane yazıyorsa hastane tarafına gidecek. Yani birer arayla dolmuşlar gidecek.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-