eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

HALK İŞİNİ BİLİR,GÖLGE ETMEYİN YETER

HALK İŞİNİ BİLİR,GÖLGE ETMEYİN YETER
05 Ağustos 2024 - 3:54

Algı Yaratma Çabaları ve Halkın Tepkisi

Son dönemlerde iktidar yanlısı kalemşörlerin kamuoyunda algı yaratma çabaları dikkat çekiyor. Yıllardır uygulanan politikaların ülkeyi getirdiği durumu geri planda bırakarak, suni gündemlerle halkın dikkatini dağıtmak isteyenler, millet nezdinde karşılık bulamıyor. Dün yaptıklarının doğruluğunu savunan ve bugün inkâr edenlere halk sadece gülmekle kalmıyor, onları ciddiye almıyor.

SİZE HERŞEY MÜBAH BASKASINA HARAM MI?

Son seçimlerde CHP’nin AK Parti belediyelerini kazanmasının ardından gündeme gelen “akrabalara görev veriliyor” söylemleri, sanki Türkiye’de ilk kez yaşanan  bir şeymiş gibi algı yaratılmaya çalışılıyor. Oysa yıllardır, eşini, evladını, akrabasını işe alarak ve ihaleler vererek bu sistemin kralını yapanların şimdi bu eleştirileri yapması, ne kadar acınası bir vaka olarak karşımıza çıkıyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Ünyeli Erdal Beşikcioğlu’nun  kuzeni Gökhan Beşikcioğluna belediyede görev vermesi Ak partili trollerin ağzından düşmez oldu. Yıllardır iktidar bu işleri yapmıyormuş gibi karşılayan kalemşörlere hitaben bu yazıyı ele aldım.

İyide yapmış Erdal başkan, belediyede sizin geride bıraktıklarınıza güvenerek mi iş yapacaktı? Elbet güvendiği adamlarla yola çıkacaktı ve her lider gibi kendi kadrosunu oluşturmak hakkı değil mi?

O zaman adama sormazlar mı?Sizin belediyelerde akrabalar yok mu?Siz yapınca mubah başkasına haram mı? Bizden ve ötekiler diye ülkeyi bölen sizin gibi örümcek zihniyetler artık salın su milletin kamu vicdanını, halk nasıl değerlendireceğini bilir.Algı yapmayın….

MİLLET DÜRÜST ADAMLARI YEDİRTMEZ

22 yıldır devlet kadrolarını evlatları, eşleri ve akrabaları ile dolduranların bugün gülünç duruma düştüklerinin farkında olup olmadıkları merak konusu. Liyakat, ehliyet diye diye milleti ahlak yoksunu yapanlara hırsızlığa alıştıranlara sesleniyoruz:Beşikçioğlu dedin mi orada biraz duracak , işkembeyi kübra’dan atmayacaksınız.

“Aslı aslına, nesli nesline çeker.”derler ya….

Ar, namus, ahlak, vefa,  vicdan, liyakat ve ehli kapasite bu insanlarda soydan var, bilesiniz. Dürüst adamları bu halk size yedirmez.

HALK MANİPÜLASYONLARA GELMİYOR

Bu durum, halkın gerçekleri görmeye başladığını ve manipülasyon çabalarına karşı daha dirençli hale geldiğini gösteriyor. Halk, artık sadece söylenenlere değil, yapılanlara da bakıyor. Ve geçmişteki yanlışları savunup, bugün inkâr edenleri ciddiye almıyor. Bu nedenle, siyasetin daha şeffaf ve dürüst bir zeminde yapılması, ülkenin geleceği için en önemli adımlardan biri olacaktır.

Sonuç olarak, iktidarın bu tür suni gündemler yaratma çabalarının başarısız olduğunu ve halkın bu tür oyunlara artık gelmediğini görmekteyiz. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak ve dürüstlük her zaman kazanacaktır. Halkın güvenini yeniden kazanmak isteyenlerin, söylemlerini değil, eylemlerini değiştirmeleri gerekecek. Bu süreçte, toplumun her kesiminin daha bilinçli ve duyarlı olması, demokrasi ve adaletin sağlanması için büyük önem taşımaktadır.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-