eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ZABITA’DAN DİLENCİLİĞE GEÇİT YOK!

ZABITA’DAN DİLENCİLİĞE GEÇİT YOK!
19 Eylül 2024 - 15:59

Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin merkezi noktaları ve cami önlerinde vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapanlara göz açtırmıyor. Ekipler tarafından son 9 ayda yapılan çalışma ile 995 dilenen kişi yakalanırken bunların 28’ine işlem yapıldı. Toplamda 8 bin 814 TL’ye el konularak kamuya aktarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşları rahatsız ederek para ve yardım talebinde bulunan dilencilere göz açtırmıyor. Çalışmalarını 7 gün 24 saat sürdüren ekipler, il genelinde denetimlerini sıklaştırdı.

DENETİMLER ARTIRILDI

Son zamanlarda özellikle kent merkezi ve sahil bölgelerinde kaldırım işgalleri ve seyyar satıcılara yönelik denetimleri ile halkın takdirini kazanan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine dilencilere yönelik çalışmaları artırdı. Özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu kent merkezi, Sırrıpaşa, İsmetpaşa, kafeler caddesi ve cami önlerinde vatandaşların duygularını sömürerek dilencilik yapanlara yönelik operasyonlarda son 9 ayda 995 dilenci yakalanırken bunların 28’ine işlem yapıldı.

DİLENCİLERDEN ÇIKAN PARALARA EL KONULDU

Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından 9 ayda yapılan çalışmalarla yakalanan dilencilerin üzerinden çıkan toplam 8 bin 814TL’ye el konuldu. Dilencilik yaparak halkın duygularını sömürerek dilencilik yapanlara Kabahatler Kanunu’na göre haklarında cezai işlem uygulandı.

ALO 153’E İHBAR EDİN

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, halkın manevi duygularını istismar ederek toplumda rahatsızlığa neden olan dilencilere karşı denetimlerin devam edeceğini belirterek, bu gibi şahısları Alo 153 Hattı’na ihbar etmelerini istediler.

Öte yandan kaldırım işgalleri, seyyar satıcılar ve dilencilere yönelik operasyonların periyodik olarak devam edeceği belirtildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-