eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Hannover’a Ünyeli Başkonsolos Atandı!

Hannover’a Ünyeli Başkonsolos Atandı!
02 Ekim 2024 - 7:25

Türkiye’nin Hannover Başkonsolosluğuna Ordulu Yusuf Arıkan atandı.

Türkiye’nin Almanya’da Hannover Başkonsolosluğuna Ordulu Yusuf Arıkan atandı. Eylül ayında ataması gerçekleşen Arıkan görevine başladı.

Dışişleri Bakanlığı’na 1990 yılında katılan Yusuf Arıkan, daha önce Merkezde Protokol Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü’nde, yurt dışında ise sırasıyla Dakka Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilciliği, Münster Başkonsolosluğu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği TeşkilatıN ezdinde Türkiye Daimî Temsilciliği, Berlin Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilciliği ile Muskat Büyükelçiliği’nde görev yaptı.

 

Yusuf Arıkan Kimdir?

1964 yılında Ordu’nun Ünye ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve liseöğrenimini Ünye’de tamamlamıştır.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Meslek Yüksek Okulu Turizm İşletmeciliği, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümlerinden mezun olmuştur.

Dışişleri Bakanlığı’na 1990 yılında katılmıştır. Merkezde Protokol Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü’nde, yurt dışında ise sırasıyla Dakka Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilciliği, Münster Başkonsolosluğu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Nezdinde Türkiye Daimî Temsilciliği, Berlin Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimî Temsilciliği ile Muskat Büyükelçiliği’nde görev yapmıştır.

15 Eylül 2024 tarihinde ise Hannover Başkonsolosu olarak göreve başlamıştır.

Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Bir çocuk babasıdır.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-