eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ÜNYE DEVLET HASTANESİNDE 1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI KUTLANDI

ÜNYE DEVLET HASTANESİNDE 1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI KUTLANDI
02 Ekim 2024 - 15:48

 

Ünye Devlet Hastanesinde “1-7 Ekim Emzirme Haftası” nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlik kapsamında ilk olarak hastane bünyesindeki stant kurularak kadınlara, gebelere ve emziren annelere anne sütünün bebek üzerindeki yararları  hakkında bilgiler verildi, broşürler dağıtıldı.

Hastane bünyesinde kurulan standı hastane idarecileriyle birlikte ziyaret ederek yapılan çalışmalara destek veren Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Yılmaz Dündar; “Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası ile anne sütü ve emzirmenin bebek sağlığı üzerindeki önemine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Annelere ve ailelere emzirmenin faydalarını hatırlatırken, sağlık profesyonellerimiz de bu süreçte annelere destek olmak için çalışmalar yürütüyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF’in de önerdiği üzere, doğumdan sonraki ilk altı ay boyunca bebeklerin sadece anne sütü ile beslenmesi, bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesine, hastalıklara karşı korunmasına ve sağlıklı büyümesine katkı sağlıyor. Anne sütü, bebeğin ihtiyaç duyduğu tüm besin maddelerini içerirken, aynı zamanda anne ile bebek arasındaki duygusal bağı güçlendiren en doğal beslenme yöntemidir” dedi.

Bu hafta boyunca, hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde ve toplumsal etkinliklerde, annelere emzirme konusunda rehberlik eden eğitimler, seminerler ve bilgilendirici çalışmalar düzenlendiğini belirten Dündar; “Anne sütüyle beslenmenin hem anne hem de bebek için uzun vadeli sağlık yararları olduğu vurgulanırken, annelerin bu süreçte desteklenmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Yaptığımız çalışmalarla, emzirmenin yaygınlaştırılması ve annelerin bilinçlendirilmesi adına önemli bir farkındalık platformu oluşturarak, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Ünye Devlet Hastanemiz Dünya Sağlık Örgütü(WHO) ve UNİCEF tarafından önerilen başarılı anne sütü uygulamaları kriterlerini yerine getirdiğinden “Bebek Dostu Hastane” unvanına sahiptir. Hastane bünyesinde Emzirme ve Relaktasyon Polikliniğimiz faaliyetini sürdürüyor. Burada eğitimli personelimiz anne ve anne adaylarına emzirme ile ilgili gerekli tüm eğitimleri vermektedir. Anneler doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında hem aileleri ve toplum tarafından hem de sağlık sistemi tarafından desteklenmelidir. Amacımız emzirmenin korunması, özendirilmesi, desteklenmesi, yapay beslenmenin çocuk sağlığı üzerine olumsuz etkilerinin halkımıza duyurulması ve annelerimizin bilinçlenmesine katkıda bulunmaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-