eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Dr. Ali Coşkun’dan Tavsiyeler

Dr. Ali Coşkun’dan Tavsiyeler
05 Ekim 2024 - 18:53

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Ünye Şubesi, her hafta alanında uzman bir ismi ağırlayacağı seminer serisine Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Coşkun ile başladı.

TSD Ünye Şubesi, Ünye’deki engellilerin daha bilinçli, donanımlı ve sosyal hayatta daha başarılı olmalarını desteklemek amacıyla her hafta uzmanların katılacağı seminerler düzenliyor. İlk seminer, TSD Ünye Şubesi binasında gerçekleştirildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Ömer Çıraklı, seminerin amacını şu sözlerle ifade etti: “Engelli kardeşlerimizin daha bilgili ve donanımlı olmaları için uzman isimleri davet ediyoruz. Bu süreci başlatırken ilk konuğumuz olarak Uzm. Dr. Ali Coşkun’u ağırlamak istedik ve bizi kırmadığı için teşekkür ederiz. Seminerlerimiz her hafta düzenli olarak devam edecek.”

Seminerde, Uzm. Dr. Ali Coşkun stresin birçok hastalığın temel nedeni olduğuna dikkat çekerek şu önerilerde bulundu: “Stres, kansere, kalp ve solunum rahatsızlıklarına, sindirim sistemi hastalıklarına yol açabilir. Bu yüzden stresten uzak durmalı, pozitif bir yaşam tarzı benimsemeliyiz. Dengeli beslenmek de çok önemli. Ne yediğinizi bilin, fakat bunu telafi edecek hareketler yapın. Pilav yiyebilirsiniz ama sonrasında onu vücudunuzdan atabilmek için hareket etmelisiniz. Yaşam tarzımıza hareketi ve sağlıklı beslenmeyi eklemeliyiz. Ayrıca şekerden uzak durun.”

TSD Ünye Şubesi’nin bu tür seminerlerle engelli bireylere destek olmayı sürdüreceği belirtildi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-