İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Mimar Adayları Ünye’de Betona Dokunuyor

Mimar Adayları Ünye’de Betona Dokunuyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

vc

2002 yılından beri TÇMB (Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği)’nin “BETONART” markası altında mimarlık öğrencilerine yönelik düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun ertelenen 14.sü, OYAK Ünye Çimento’nun desteğiyle Ünye/ORDU’da 30 Ocak Cumartesi günü başladı.

Çalışmanın ilk günü TÇMB adına Sabit Uslu ve OYAK Ünye Çimento Genel Müdürü Yıldıray Yıldız’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Yıldız, mimar adaylarına hem Ünye Çimento hem de sektör hakkında bilgiler verdi. OYAK Beton’dan Bora Yağlı’nın beton üzerine teknik bilgiler içeren “Beton ve Hazır Beton” başlıklı sunumuyla devam eden açılışta, OYAK Betonun üstlendiği Marmaray, Avrasya Tüp geçidi, Tüneller, İzmit Körfez Geçişi asma köprüsü, CSO gibi kendi alanında öncü olan projeler anlatıldı. Sabah oturumu küratör Seçil Yaylalı’nın “Betonun Bilindik Hafifliği” teması üzerine bilgilendirmesi ile son buldu. Konuşmaların ardından kısa bir Ünye turu ile bulundukları kenti gezen öğrenciler öğleden sonra ilk tasarım fikirleri üzerinde çalışmaya başladılar. İlk gün Giorgio Caione’nin çağdaş sanatta beton kullanımı üzerine yaptığı sunumun ardından öğrencilerin ilk önerilerinin tartışılmasıyla son buldu.

17 farklı üniversiteden 20 mimar adayının katıldığı atölye, mimarlık öğrencilerinin malzeme olarak betonun potansiyellerini ve uygulama tekniklerini deneyimleyerek öğrenmelerini amaçlıyor. 7 Şubat tarihine kadar sürecek çalışmada öğrencilerin “Betonun Bilindik Hafifliği” temasını baz alarak bir kent mobilyası tasarlamaları hedefleniyor.

TÇMB Hakkında;

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Türk çimento sektörünün ortak sesi olmak ve daha kaliteli ürün, daha verimli hizmet anlayışı ile sektörel sorunlara toplumsal, çevresel, yasal ve etik değerlere bağlı çalışma anlayışı ile çözüm bulmak amacıyla 1957 yılında Dernek statüsünde kurulmuş sivil toplum kuruluşudur. Türkiye’deki 50’si entegre, 15’sı öğütme olmak üzere, toplam 65 kuruluşu temsil etmektedir.

OYAK Çimento Grubu Hakkında;

Türkiye Çimento Endüstrisi’nin kapasite ve pazar lideri olarak faaliyetlerini 5 fabrikada, satışlarını 6 coğrafi bölgede sürdüren OYAK Çimento Grubu, verimlilik, yaratıcılık, ve kar odaklılık ilkeleri ile çimento kullanım alanlarını geliştiren, ülke pazarında etkin rol oynayan, zsaygın ve lider bir topluluk olma vizyonu ile çalışmalarını sürdürmektedir.

OYAK Çimento Grubu’nun 5 şirketinin toplam klinker kapasitesi 8,5 Milyon Ton ile Türkiye klinker kapasitesinin %13’ünü, ve toplam çimento üretim kapasitesi 17,5 Milyon ile Türkiye çimento üretim kapasitesinin % 16’sını temsil eder hale gelmiştir.

Mimar Adayları Ünye’de Betona Dokunuyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi