KOSGEB, İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle 2016 yılının ilk girişimcilik kursu başladı. Girişimcilik eğitiminin ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu, kalkınma ve gelişme için girişimci insanlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Girişimcilik Kursu Öğreticisi Yrd. Doç. Dr. Nedim Dikmen, “Herkes çocuklarının doktor, mühendis, öğretmen, memur, futbolcu olması için çaba gösteriyor. Hiç kimse girişimci ol demiyor” dedi.
İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özcan, gazetemize yaptığı açıklamada, KOSGEB, İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle bu yılın ilk girişimcilik kursunun Ünye Ticaret ve Sanayi Odası salonunda başladığını söyledi.
– Bu yıl 4 kurs düzenlenecek
– Özcan; “İŞKUR, KOSGEB ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odası üçlü protokolü ile yıl sonuna kadar 4 gurup halinde toplam 100 kişilik girişimcilik kursu açmayı planlıyoruz. Bu kapsamda ilk kursumuzu bugün başlattık. Toplam 70 saat sürecek olan kursumuz 21 Şubat tarihinde sona erecek. 2. gurubumuzun kursu ise 20-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Kalan diğer iki gurubu ise yılsonuna kadar açmayı planlıyoruz” dedi. – 30 bin TL hibe desteği
– Girişimcilik Kurslarına katılarak belge alan kişilere KOSGEB tarafından 30 bin TL hibe desteği, 100 bin TL’ye kadar da faizsiz kredi verildiğini hatırlatan Recep Özcan, “Amacımız yeni girişimcilerin yetişmesi. Piyasada işsiz olan insanlara iş imkanı sağlayabilme ümidiyle bu kurslarımızı açmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
– Girişimci insanlara ihtiyaç var!
– Girişimcilik eğitiminin ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu, kalkınma ve gelişme için girişimci insanlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Girişimcilik Kursu Öğreticisi Yrd. Doç. Dr. Nedim Dikmen, şunları söyledi: “Herkes çocuklarının doktor, mühendis, öğretmen, memur, futbolcu olması için çaba gösteriyor. Hiç kimse girişimci ol demiyor. Ülkemizde ancak 100 kişiden 4’ü girişimci olabiliyor, oysa gelişmiş ülkelerde bu oran yüzde 15-20 seviyelerinde. Bu nedenle KOSGEB ve İş-Kur aracılığı ile yapılan bu tür eğitimler, girişimcilik ruhunun açığa çıkarılması açısından çok faydalı.” Dikmen, Uygulamalı Girişimcilik eğitiminde kursiyerlere, girişimcilik nedir, ne değildir, iyi bir girişimci nasıl olmalı, girişimciliğin altın kurallarını, başarılı olmak ve belirlenen hedeflere ulaşmak için nasıl bir iş planı yapılması gerekiyor, bilgi, cesaret, inatçılık ve kararlı olmayı risklerle yaşamaya alışmayı ve mücadele etmeyi öğrettiklerini sözlerine ekledi.