Ünye’de 1990 yılında kurulan Reis Spor Kulübü, kurulduktan sonra taekwondo dalında Ünye’de faaliyetlerini sürdürüyor. Son üç yıldır il ve ilçelerde salon açmaya başlayan Reis Spor Kulübü 5. Şubesini İkizce’de açtı.
Ünye Reis Spor Kulübü Başkanı Cavit Arslan, yapmış olduğu açıklamada İkizce’ye açtıkları salon hakkında şunları söyledi; “Bilindiği gibi kulübümüz 1990 yılında kurulduktan sonra taekwondo dalında Ünye’de faaliyetlerini sürdürmektedir. Bunun akabinde son 3 yıldır il ve ilçelerimizde de salon açmaya başladık. Reis Spor Kulübü olarak İkizce ilçemize 5. Şubemizi açtık. İkizce’ deki spor kompleksimizde şuan 40 civarında sporcularımız var. Şuan orada 2 tane Merkez ortaokulunun altında kurs açtık. Bizleri buradaki faaliyetlere getirip götüren özellikle Halk Eğitim Müdürü Murat Parlak Beye, İkizce Belediye Başkanımız Bahri Söğüt’e, İl Spor Müdürümüz Mustafa Genç Beye teşekkür ediyoruz. Bu sporu merkezde yapmayı herkes ister. Ama yukarıdaki ilçelerimizdeki sporcularımızda sosyal aktivite ve yarışmalara getiriyoruz. Bizler zaten Ünye’deki salonumuzda derece yapan sporculara baktığımız zaman, %70’i üst kesimlerden gelen sporcularımızdan dereceler alıyoruz” dedi.
Ünye’deki Çocuklarımız İnternet Başından Kalkmıyor
Arslan, yüksek kesimlerdeki sporcuların durumu hakkında ise şunları söyledi; “Ünye’deki çocuklarımız internet başından kalkmıyor. Oradakiler doğal yaşamından dolayı kondisyon, kemik ve fizik yapıları bakımızdan çok güçlü çocuklardır. Bizim burada en az 1-2 yıl emek veripte yapamadığımızı çocuklar orada doğal olarak yapıyor. Bizler o yüzden ilk şubemizi Tekkiraz’da açtık. Şuan Çaybaşı merkezde, İlküvez’de ve İkizce ’ye açtık. Şimdiki hedefimiz ise 6. Salonumuzu Akkuşa ’da açmak ve haliyle bütün yerlerde taekwondo yapacağız. Kumru ve Fatsa civarında arkadaşlarımız açmıştı. Ama Ünye civarındaki salonları biz kulüp olarak yapıyoruz” dedi.
Sporcuların Lisansları Buradaki Merkez Salondan Takip Ediliyor
Arslan, sporcular çalışmaları hakkında şöyle konuştu; “Sporcuların lisansları buradaki merkez salondan takip ediliyor. Ama antrenmanlar tamamen oralarda yapılıyor ve o ilçeler adına maçlara giriyorlar. Biz kulüp olarak bizi buralara getirip götüren değerli büyüklerimize de teşekkür ediyoruz. Tabi ki buralardan kaliteli sporcular çıkacaktır. Biz buralarda ki meyveleri 3 yıl sonra toplayabiliriz. Biliyorsunuz ki salondaki çocuklarda kuşak problemi var. Çocuklar şuan maça giremezler. 3 Yıl içerisinde maç müsabakalarına girecekler. Yaza ortaokul deneme maçlarında girerler. Belli bir kuşakta yaparlar ama siyah kuşakta genellikle iki buçuk yıl gibi bir zaman geçiyor. Profesyonel anlamda Türkiye şampiyonalarına siyah kuşak olunca girebiliyorlar. Okul maçlarına ise 1 yıl sonra girebilirler. Buralardan da zaten derecelerini görüyoruz ve oradaki sporcuların çalışmalarından gayet memnunuz. Oradaki sporculara en az 15 günde bir merkez salonda toplu antrenmanlar yaptırıyoruz. Kuşak sınavlarını da burada yapıyoruz” dedi.
Arslan, sözlerini şöyle noktaladı; “İkizce’deki 5. Şubemizin antrenmanlarını yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Dediğim gibi Halk Eğitim Müdürümüz Murat Parlak’a, Belediye Başkanımız Bahri Söğüt’e ve İl spor müdürümüz Mustafa Genç’e malzeme desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler her zaman söylediğim gibi bu işin teknik yönündeyiz. Çalışacak tesisler, İl müdürlüğü ve malzeme olmasaydı biz bu işi yapamazdık. Çünkü 50 metre kare malzeme 5 milyar civarında para tutuyor. Biz bunun malzemelerini alarak bir salonunu tedarik etsek diğer salonu yapma şansımız yok. Maçlarda aynı böyle oluyor. Maçlarda devlet devamlı yanımızda oluyor ve maçlara sporcularımızı devlet yolluyor. İl birinci olacaksanız Gençlik Spor Müdürümüz İl kanalı ile yolluyor. İl ikincilerini de Belediye Başkanlarımız yolluyor. Bizlerin ve çocuklarımızı Türkiye Şampiyonalarında yarışmalarına vesile oluyorlar. Bunlarda miniklerin, yıldızların, büyüklerin ve gençlerin senede 1 kere oluyor. Bunlara da büyüklerimiz destek veriyor. Biz teknikte öğretiyoruz ama lojistik destekleri de büyüklerimizden görüyoruz. Bizler buradan büyüklerimize teşekkür ediyoruz” dedi.