İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. YILMAZ: “ARTAN SUNİ TOHUMLAMA HAYVANCILIĞI GELİŞTİRİYOR”

YILMAZ: “ARTAN SUNİ TOHUMLAMA HAYVANCILIĞI GELİŞTİRİYOR”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

METROPOLHABER

YILMAZ: "ARTAN SUNİ TOHUMLAMA HAYVANCILIĞI GELİŞTİRİYOR" ORDU, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ KEMAL YILMAZ: "SUNİ TOHUMLAMA SAYESİNDE HAYVAN VARLIĞININ HEM IRK ÖZELLİKLERİNİ HEM DE VERİM ÖZELLİKLERİ GELİŞİM GÖSTERİYOR" "ORDU'DA 2014 YILINDA KESİLEN HAYVANLARIN KARKAS ORTALAMASI 183.9 KİLO İKEN, 2015 YILINDA BU ORTALAMA 200.88 KİLOYA YÜKSELDİ"

– ORDU, GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ KEMAL YILMAZ:
– “SUNİ TOHUMLAMA SAYESİNDE HAYVAN VARLIĞININ HEM IRK ÖZELLİKLERİNİ HEM DE VERİM ÖZELLİKLERİ GELİŞİM GÖSTERİYOR”
– “ORDU’DA 2014 YILINDA KESİLEN HAYVANLARIN KARKAS ORTALAMASI 183.9 KİLO İKEN, 2015 YILINDA BU ORTALAMA 200.88 KİLOYA YÜKSELDİ”

Ordu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu’da büyükbaş hayvancılığın geliştiğini, suni tohumlama ile birlikte verim özelliklerinin arttığını belirterek, “2014 yılında Ordu’daki mezbahalarda kesilen hayvanların karkas ortalaması 183.8 kilo iken, 2015 yılında bu ortalama 200.88 kiloya yükseldi” dedi.
Ordu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu’da büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinin gelişmesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İl Müdürlüğü olarak büyükbaş hayvancılığın gelişmesine katkı sağladıklarını ifade eden Yılmaz, “İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak hayvan sayısının arttırılmasının yanında mevcut hayvanların veriminin arttırılması öncelikli hedeflerimizin başında geliyor. Bu hedef doğrultusunda 2015 yılında suni tohumlama faaliyetlerini yürüterek bu konuda destekler verildi. Yapılan çalışmalar sonucunda 2014 yılında 24 bin olan suni tohumlama sayısı 2015 yılında 26 bin 696 ya, 2014 yılında 104 bin 882 olan kültür ve kültür melezi hayvan sayımız ise 2015 yılında 107 bin 627’ye ulaştı. Yapılan bu destekleme ve iğleştirme çalışmaları sonucunda 2014 yılında Ordu’daki mezbahalarda kesilen hayvanların karkas ortalaması 183.8 kilo iken, 2015 yılında bu ortalama 200.88 kiloya yükseldi” diye konuştu.

“SUNİ TOHUMLAMA HAYVANIN VERİM ÖZELLİKLERİNİ GELİŞTİRİYOR”
Suni tohumlamanın hayvancılık açısından önemli olduğunu ve 2016 yılında bu doğrultuda çalışmaların devam edeceğin aktaran Yılmaz, “Yapılan sunu tohumlamalar sayesinde hayvan varlığının hem ırk özellikleri hem de verim özellikleri gelişim gösteriyor. Suni tohumlama ile üstün özellikli boğaların tohumları dişi hayvanlara uygulanıyor ve hayvanların ıslah edilmesi yani ırk ve verim özelliklerinin geliştirilmesi sağlanmış oluyor. Ordu’da hayvancılık için büyük öneme sahip olan suni tohumlama faaliyetlerinin takibi ve desteklenmesine 2016 yılında da devam edeceğiz. 2016 yılında da 30 bin sığırın tohumlanmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

YILMAZ: “ARTAN SUNİ TOHUMLAMA HAYVANCILIĞI GELİŞTİRİYOR”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi