eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Ordu, Karadeniz’in Özetidir”

“Ordu, Karadeniz’in Özetidir”
11 Ocak 2015 - 12:10

Vali BALKANLIOĞLU; 

Ulusal televizyon kanallarından ATV’nin haber kanalı olarak üç yıl önce yayın hayatına başlayan A Haber’de, Yurt Haberler Müdürü Kerim ULAK’ın sunuculuğu ve yapımcılığını yaptığı, Mesut DENGİBİLGİN’in görüntülediği “Seyahatname” programı, bir bölümünü Ordu’nun tanıtımına ayırdı.

Ordu’nun, doğal güzelliklerini, kültürünü, sanatını, yöresel lezzetlerini tanıtmak üzere 2 gün boyunca Ordu’nun çeşitli yerlerinde çekimler gerçekleştiren program ekibi, Vali İrfan BALKANLIOIĞLU ile de bir röportaj yaptı.

Ordu’nun tanıtımına yer veren bir dergide, Ordu için ‘Karadeniz’in Özeti’ şeklinde bir tanımlamada bulunulduğunu ifade eden Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Karadeniz bölgesi için söylenen tüm güzellikleri Ordu’da görmek ve bulmak mümkün. Derginin yapmış olduğu bu tanımlama çok doğru. Ordu, gerçekten Karadeniz bölgesinin bir özetidir” dedi.

Ordu’nun, Türkiye’nin en büyük ve geniş yaylalarına da sahip olduğunu dile getiren Vali BALKANLIOĞLU, “Ordu, Türkiye’nin en güzel ili desek abartmış olmayız. Bu kadar iddialıyız. Tertemiz deniz, nefis sahiller ve yeşil ormanlar, derin vadiler, şelaleler, şelalelerin düştüğü yerde son derece güzel doğal göller ve doyumsuz manzaralar. Alp dağlarını aratmayacak güzellikte yerler var Ordu’da. Ordu’nun dereleri türkülere konu olmuştur. Ordu’da dağlardan, ormanlarda, kayalardan süzülüp gelen çok güzel sular var. Soğuk ve buz gibi sular. Bunlar yer, yer şelaleye dönüşüyor. Ordu’nun en önemli özelliklerinden birisi de, Türkiye’nin en büyük ve geniş yaylalarına sahip olmasıdır. Çambaşı ve Perşembe yaylaları hektarlarca alanı kaplamaktadır. Bu yaylalarda şu anda 1,5-2 metreye varan kar var. Çambaşı Yaylasına kayak tesisi yapılıyor” diye konuştu.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU ile röportaj yapan “Seyahatname” programının yapımcı ve sunucusu Kerim ULAK da Ordu’yla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Ordu, Karadeniz’in bir özeti gibi. Karadeniz’in bu özet şehrine hem yaz, hem kış gelmek için bir çok neden var. Biz kışın geldik. Kışın ayrı bir güzellik gördük. Yazın geldiğiniz zaman farklı bir güzellikle karşılaşıyorsunuz. Sizler de bu güzellikleri yerinde görmek istiyorsanız, mutlaka yolunuz Ordu’ya düşsün ve bu güzellikleri yerinde görün. İnanın pişman olmayacaksınız.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-