eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

KADINLARA KISSADAN HİSSE

KADINLARA KISSADAN  HİSSE
09 Mart 2016 - 23:39

vvv08 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Ünye İlçe Müftülüğüne bağlı Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 07 Mart 2016 Pazartesi günü saat 10.00’da Halil Efendi Sosyal Tesislerinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölümünde Eğitim görevlisi olarak görev yapan Yrd. Doç. Mustafa KARA’nın konuşmacı olarak “Kur’ani Değerler Çerçevesinde Aile Kurumu” konulu konferans gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programa kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Saygı duruşu ve istiklal Marşının akabinde Hacı Gazi Camii İmam-Hatibi Yusuf OKUYUCU’nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını Aile ve Dini Rehberlik Büro Koordinatörü Hatice ŞAHİN yaptı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Bölümünde Eğitim görevlisi olarak görev yapan Yrd. Doç. Mustafa KARA vermiş olduğu konferansta şunları kaydetti:

Kur’an kıssaları eşliğinde dünyadaki ilk aile olan Hz. Adem ve Hz Havva’nın ailesi ve günümüz ailesindeki değişimler, günümüz ailelerinde yaşanan sorunlar, kadınların iş hayatına girmesiyle beraber ailelerin yaşadığı sıkıntılar ihmal edilen çocuklar, aile içerisinde sevgi, saygı, samimiyet,  sorumluluk, sadakat, sabır konuları ile aile münasebetlerinin yanında aile içi iletişim konuları ele alındı.

Konuşmacı Yrd. Doç. Mustafa KARA ayrıca şu kıssayı paylaşarak konuşmasını bitirdi:

Bir adamın yaşlı bir babası ve babasına bakmaktan bıkan bir de karısı vardı. Karısı kocasına:

(Ya beni bırak, babanla kal yahut babanı buradan uzaklaştır, beraber kalmaya devam edelim. Eğer sen babanla kalmayı tercih edeceksen, ben ayrılmaya razıyım,) diyordu.

Adamcağız ne yapacağını şaşırmıştı:

(Ne yapalım hanım, o benim babam, öldüreyim mi, ne yapabilirim onu? Biz bakmazsak ona bizden başka kim bakar? )dediyse de karısı isteğinde ısrar ediyordu.

Adam en sonunda babasını götürüp bir sepetin içinde dağa bırakmaya karar verdi. Yanına oğlunu da alarak arabayı hazırladı. Babasına da:

(Baba, şöyle dağa doğru gitmek istemez misin? Biz torununla beraber oduna gidiyoruz, sen de gel), dedi ve bir yatak bir miktar da yiyecek içecek alıp dağın yolunu tuttu.

Dağda ormanlığın içine doğru epey girmişlerdi.

Getirdiği sepeti yere bırakıp yanına aldı sanki oduna gider gibi sepeti alıp ihtiyar babasını yatağın üzerine yatırdı:

( Baba sen burada biraz istirahat et! Biz biraz odun yapıp gelelim), dedi, oradan ayrıldılar, elindeki baltayı da bir tenekenin dibine koyarak ses çıkarmasını sağladı sanki odun kırıyor gibiydi…

Fakat odun falan yapmamışlardı. Babasını dağa bırakmanın üzüntüsü içinde evin yolunu tuttular.

Yolda adamın oğlu:

(Dedemi almayacak mıyız baba?) diye sordu. Adam: sadece (deden yaşlandı artık bi işe yaramıyor evet burası artık dedene bakacak)

Adam ve çocuğu eve geldiler babası annesine (işte istediğini yaptım babamı dağa bıraktım bundan sonra mutlu olabiliriz işte) diye söylenirken adam sepeti yanındaki masanın üzerine koydu çocuk kıs kıs gülüyordu babası neden güldüğünü sorunca çocuk babasının kulağına fısıldayarak (BABA O SEPETİ İYİ SAKLA BÜYÜYÜNCE BENDE SENİ O SEPETİN İÇİNDE O DAĞA BIRAKACAĞIM)

Konferans, İlçe Müftüsü  Vedat BAŞSAN hocamızın Yrd. Doç. Mustafa KARA’ya sunmuş olduğu çiçek takdimi ile konferans sona erdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-