eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Sağlıklı Böbrekler İçin

Sağlıklı Böbrekler İçin
10 Mart 2016 - 9:52

jhhn

“10 Mart Dünya Böbrek Günü” ile ilgili açıklamalarda bulunan Ünye  Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Dr.Saliha YEŞİLDUMAN böbrek hastalıklarının tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan bir halk sağlığı sorunu haline geldiğini bildirdi.

Bu yıl çocuklarda böbrek hastalıklarının önlenmesi için toplumsal bilinci artırmak ve erken tanının önemine vurgu yapıldığını dile getiren Dr.Saliha YEŞİLDUMAN, çocuklarınızı yeterli ve dengeli besleyin, su içme alışkanlığı kazandırın, düzenli fiziksel aktivite yapmalarını destekleyin, sık sık idrar yolları enfeksiyonu geçiren çocuklarda hijyen kurallarına  dikkat edin, zamanında ve doğru tuvalet eğitimi verin, tuvalet öncesi ve sonrası el yıkama alışkanlığı kazandırın ve okulda idrarını ertelememesinin öğretilmesinin önemli olduğunu belirtti.

 

.   Kronik böbrek hastalığının en sık görülen nedenleri arasında şeker hastalığı, yüksek tansiyon, nefritler (böbrek iltihapları), kistik böbrek hastalıkları ve ürolojik hastalıklar (idrar yollarında taş veya tıkanıklık), kalp hastalığı, şişmanlık, sigara içmek ve alkol kullanmak, ileri yaş ve ailede böbrek hastalığı öyküsü bulunmaktadır.

Dr.Saliha YEŞİLDUMAN böbrek sağlığını korumak için “tuz tüketimini azaltmak, sağlıklı beslenme  ve ideal vücut ağırlığını korumak, yeterli su içmek, kan basıncı  takiplerini yaptırmak, bilinçsiz ilaç kullanımından kaçınmak, sigaradan uzak durmak ve alkolden kaçınmanın önemli olduğunu anlatarak sağlığınızın böbreklerin sağlığına doğrudan bağlantılı  olduğunu belirtti.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-