eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

OSKİ ÜNYE’NİN KANALİZASYON SORUNLARINI ÇÖZÜYOR  

OSKİ ÜNYE’NİN KANALİZASYON SORUNLARINI ÇÖZÜYOR  
12 Nisan 2016 - 23:56
4ba0c2e0-8057-488d-ab87-529e5596d389
OSKİ Genel Müdürlüğü, Ordu genelinde sürdürdüğü altyapı kanalizasyon hattı çalışmalarının bir yenisini Ünye ilçesi Saca Mahallesi Berberoğlu Sokak’ta gerçekleştirdi.
Saca Mahallesi Berberoğlu Sokak’ta bulunan yaklaşık 32 hanenin bugüne kadar herhangi bir kanalizasyon şebeke hattı olmadığı için kanalizasyon atıkları fosseptik çukurlarda birikiyordu. Özellikle yaz aylarında kötü kokulara neden olan fosseptik çukurlar, yerleşimin yoğun olduğu bölgede sağlık ve hijyen anlamında mahalle halkı için sorun oluşturuyordu.
BÖLGE HALKI DAHA SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR ÇEVREYE KAVUŞTU
OSKİ Ünye Şube Müdürlüğüne bağlı teknik ekip, bölgede yaşanan altyapı sorunlarını çözüme kavuşturmak için Berberoğlu Sokak’ta kanalizasyon şebeke hattı inşa etti.
Yeni yapılan şebeke hatlarına mesken bağlantıları yaparak kanalizasyon atıklarının Niksar Caddesi’ndeki kollektör hattına ulaşımı sağlandı. Bölgedeki kanalizasyon atıklarının Ünye Doğu Atık Su Arıtma Tesislerine ulaşımı sağlandı. Böylece Saca Mahallesi Berberoğlu Sokak mevkii, hem daha sağlıklı ve hijyenik bir ortama kavuştu hem de kanalizasyon atıkları, arıtma tesislerinden geçirilerek doğaya geri kazanımı daha sağlıklı bir hale getirildi.
Yapılan çalışmalar soncunda 220 metre ?200 beton büz boru ve 63 metre ?200 koruge boru olmak üzere toplam 283 metre kanalizasyon şebeke hattı inşa edildi.
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-