eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

FINDIK 15 LİRA SINIRINDA

FINDIK 15 LİRA SINIRINDA
24 Ağustos 2016 - 13:24

KOLLKK

2016 fındık sezonunda rekoltenin az olduğunu belirten üreticiler fındık fiyatının 15 TL olması beklentisinde olduklarını söylediler.

Fındık üreticileri bu yıl fındık  olmaması nedeniyle fiyatların yüksek olması beklentisi içinde olduklarını belirterek “Fındık toplama ve üretme maliyetleri belli. Fındık fiyatları piyasada 11 TL’den açıldı. Fındık fiyatının 15 TL olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandılar.b

Arzanoğlu Tarım işletmecisi Ersin Şahin Arzanoğlu, Çakır Medya muhabirine yaptığı açıklamada, pazara fındık gelmediğini, bunun da fiyatın yükselmesine neden olduğunu söyledi.

Fındık piyasasının şu anda durgun olduğunu dile getiren Arzanoğlu, “Şu anda serbest piyasada adeta yaprak kımıldamıyor.Fındık getirende hesap görmüyor emanete bırakıyor.Fındık piyasasının önü açık gibi duruyor.Manav ve tüccarlar üreticiyi çekebilmek, pazara fındık inişini sağlamak için fiyatı yükseltiyor. 8 Ağustos’ta sezona 11,00 liradan başlayan fındık fiyatı 2 hafta içerisinde 4 lira arttı ve bugün 14,5 lirayı gördü.” dedi.

Arzanoğlu, fındıkta fiyat belirtmekten kaçındıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:Bugün 14,5 lira. Yarın ya da ilerleyen günlerde kaç lira olur, bunu tahmin etmek güç.  Fındık üreticilerin aklında bir fiyat var, o fiyat üzerinden hareket etmelerini, piyasada istedikleri fiyat oluşunca ürünlerini değerlendirmelerini önerdi..

bbbbtt

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-