eskort samsun

ÜNYENETHABER

>
Akhisarspor MKE Ankaragücü Aytemiz Alanyaspor Antalyaspor İstanbul Başakşehir Beşiktaş Bursaspor Erzurum BB Çaykur Rizespor Fenerbahçe Galatasaray Göztepe Kasımpaşa Kayserispor Atiker Konyaspor Trabzonspor Demir Grup Sivasspor Yeni Malatyaspor

YENİŞEMEDİLER

YENİŞEMEDİLER
editor( unyenethaber@hotmail.com )
16 Şubat 2015 - 7:05

Haftanın Ordu derbisi 2-2

1502201505uny

Bölgesel Amatör Lig 5. Grup’ta 18. Haftanın Ordu derbisi sayılan mücadelesinde Güzelorduspor’u konuk eden Ünyespor iki kez geriye düştüğü maçta Umut ve Taner ile beraberliği sağlarken son uzatma dakikasında net pozisyonda golü bulamayınca 1 puana razı oldu.

Ünye Şehir Stadı’nda çok güzel bir havada ve futbol için uygun bir zeminde oynanan karşılaşmada şampiyonluk yarışından kopan Güzelorduspor’u konuk eden Ünyespor rakibi ile 2-2 berabere kalarak haftayı 1 puanla kapattı.

İki haftadır galip gelen ve galibiyet serisini 3’e çıkartarak rahatlamak isteyen Ünyespor yaklaşık 3 bin kişilik taraftar topluluğunu arkasına alarak başladığı maçta kontrollü oyunundan ödün vermezken konsantrasyonunun dağıldığı 29. Dakikada Oktay Kanbolat’ın golüne engel olamadı ve 1-0 yenik duruma düştü. Golden sonra beraberlik için yüklenen yeşil-beyazlılar son 10 dakikaya girilirken önce Ferda’nın daha sonra da Adnan’ın vuruşunda çerçeveyi tutturamayınca ilk yarıyı rakibi karşısında 1-0 yenik tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına 7 maçlık cezası sona eren Umut Bavagir’i oyuna alarak başlayan Ünyespor aradığı gole 47.dakikada kavuştu. Bu dakikada Ünyespor’un devre arası Güzelorduspor’dan transferi Batuhan’ın asisti ile buluşan Umut Bavagir topu filelere göndererek skora dengeyi getiren isim oldu. Ancak golün hemen ardından savunmada az adamla yakalanan Ünyespor Caner Çolak’ın golüne engel olamadı ve 2-1 yenik duruma düştü.

Tekrar geriye düşen Ünyespor beraberlik için rakip yarı alanı zorlarken beklenen gol sol bekin sağlam adamı Taner’den geldi. Rakip futbolcunun uzaklaştırmaya çalıştığı topu kazanan Taner ceza sahası önüne kadar taşıdığı topa yaptığı vuruş filelere gidince skora tekrar denge geldi ve maç 2-2 oldu.

Karşılıklı atılan ikişer golle berabere devam eden maçta iki takım da skoru değiştirmek için pozisyonlar aramaya başladı. Bu ataklarda her iki takım sonuca gidecek golü bulamazken 90+3. Dakikada Ünyespor ilk golünün sahibi Umut ile yüzde yüzlük fırsattan yararlanamadı ve karşılaşma 2-2 sona erdi.

Bu sonuçla haftayı 1 puanla kapatan Ünyespor puanını 18’e yükseltirken Fatsa’da Fatsa Belediyespor’un galip gelmesiyle rakibi arasındaki puan farkı 5’e düştü. Sıralamada averaj ile bir basamak yükselerek 10.sıraya yerleşen yeşil-beyazlılar ligin 19.haftasında deplasmanda Bartınspor ile karşı karşıya gelecek. Ünye Şehir Stadı’ndan 1 puanla ayrılan Güzelorduspor ise puanını 30’a yükseltirken 4. Sıradaki yerini korudu.

Stad: Ünye Şehir

Hakemler: Mehmet Ali Cırıl, Ahmet Ecevit, Yalçın Kara

ÜNYESPOR: Tanzer, İsmail, Taner, Oğuzhan(Dk-71 Abdülkadir), Ferda, Özay, İbrahim, Ceyhun(Dk-46 Umut), Batuhan, Oğuzcan, Adnan(Dk-89 Yunus Emre)

YEDEKLER: Muhammed Ali, Arcan, Anıl, Emre

Teknik Direktör: İmdat Musa Yıldırır

GÜZELORDUSPOR: Hakan, Okan, Emre, Mehmet, Oktay Taze, Caner, Aykut Şafak, Oktay Kanbolat(Dk-53 Mustafa Burak), Deniz(Dk-81 Faruk), Vural, Volkan(Dk-61 Resul)

YEDEKLER: Emrah, Emirhan, Ümit, Uğur

Teknik Direktör: Turgut Kır

Sarı Kart: Dk-3 İbrahim, Dk-56 Adnan, Dk-57 İsmail, Dk-78 Oğuzcan Alkan, Dk-88 Batuhan (Ünyespor), Dk-45 Emre, Dk-73 Deniz Dk-90 Faruk, Dk-90+3 Oktay Taze (Güzelorduspor)

Goller: Dk-47 Umut Bavagir, Dk-56 Taner Cındık(Ünyespor), Dk-29 Oktay Kanbolat, Dk-48 Caner Çolak(Güzelorduspor)

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Dk-1 Maça konuk takım Güzelorduspor’un vuruşu ile başlandı.

Dk-4 Ünyespor’un sağ taç çizgisine yakın yerden Kaptan İbrahim ile kullandığı serbest atışta kaleci Hakan çıkarak topu havada elleriyle kontrol etti.

Dk-5 Volkan’ın sağ taraftan ceza sahası içine yaptığı ortaya Oktay Kanbolat’ın kafa vuruşunu kaleci Tanzer çıkarak rahatlıkla kontrol etti.

Dk-11 Sağ kanattan gelişen Güzelorduspor atağında ceza sahası içine gönderilen topla çapraz pozisyonda buluşan Aykut’un vuruşu yandan farklı şekilde auta çıktı.

Dk-18 Kaptan İbrahim’den aldığı pasla ceza sahası içine giren Batuhan’ın ortaladığı top savunmayı geçerken arka tarafta Adnan’ın kafa vuruşu etkisiz olunca kaleci Hakan topa sahip oldu.

Dk-19 Sağ taraftan yine Batuhan’ın ceza sahası içine yaptığı tehlikeli ortayı Güzelorduspor savunmasında Okan, Adnan’dan önce kafa ile uzaklaştırırken ceza sahası yayı üzerinde bekleyen Özay’dan etkili bir vuruş gelmedi ve seken topu Adnan’dan önce savunma çıkardı.

Dk-29 (GOL) Orta alanda topla buluşan Aykut’un savunmanın arkasına gönderdiği topla sol çaprazda buluşan Oktay Kanbolat sol ayağı ile yaptığı vuruş kaleci Tanzer’in kapattığı köşeden filelere gitti. 0-1

Dk-37 Kaptan İbrahim’in kullandığı köşe atışında ceza sahası içerisine gelen top kafalardan sektikten sonra Oğuzhan Uslu’nun önünde kaldı. Onun vuruşunda top savunmada Emre’nin karnından döndü ve bu sefer Ferda boşta kalan topa sol ayağı ile sert vurdu, ancak bu vuruşta top çerçeveyi bulmadı, iki direğin birleştiği yere yakın yerden auta çıktı.

Dk-39 Organize gelişen Ünyespor atağında İbrahim kalabalık arasından söküp aldığı topu Oğuzcan Alkan ile buluşturdu. Oğuzcan önünde seken ve yükseklik kazanan topu kafası ile koşu yapan Adnan’ın önüne bıraktı. Oğuzcan’ın bu pası ile sağdan ceza sahası içine giren Adnan kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldığı anda sol ayağı ile yaptığı vuruş üstten az farkla auta çıktı. Bu pozisyonda Ünyespor beraberlik golünü kaçıran taraf oldu.

 

İKİNCİ YARI

Dk-46 Karşılaşmanın ikinci yarısına Ünyespor’un vuruşu ile başlandı.

Dk-47(GOL) Ünyespor atağında Batuhan ile duvar pasına giren İbrahim yine bu futbolcuyu şık topuk pasıyla ceza sahası içinde buluştururken Batuhan hemen sağında ikinci yarı oyuna giren Umut Bavagir’i gördü. Topla iyi yerde buluşan Umut’un vuruşu köşeden filelere gitti. 1-1

Dk-48(GOL) Santra vuruşunun ardından sağ tarafa gönderilen uzun topu Ünyespor savunmasında Oğuzhan Uslu ıska geçince Volkan Bozkurt sahip olduğu topla ceza sahası içine girer girmez arkaya aşırttığı topu Oktay Kanbolat kafayla indirdi, boşta kalan topa Caner Çolak ayak koydu ve topu filelere gönderdi. 1-2

Dk-55 Hızlı gelişen Ünyespor atağında Oğuzcan’ın ara pasına hareketlenen Adnan savunmadaki son adamı geçmeye çalışırken Okan’ın ayağına müdahalesi ile yerde kaldı, ancak maçın hakemi pozisyona devam kararı verdi. Daha sonra karara itiraz eden Adnan’ı sarı kartla cezalandırdı.

Dk-56 (GOL)Savunmasından çıkmaya çalışan Güzelorduspor’da Deniz topu uzaklaştırmaya çalışırken baskı yapıp topu kazanan Taner Cındık ceza sahası yayının üzerine kadar taşıdıktan sonra sağ ayak içi ile yaptığı vuruş savunma oyuncularından da sekince kaleci Hakan’ı kontrpiyede bırakarak filelere gitti. 2-2

Dk-61 Ünyespor’un ligin ilk yarısında hem kadrosunda hem de yönetiminde bulunan devre arası Güzelorduspor’a transfer olan eski takım kaptanımız Volkan Bozkurt yerini Resul Zengin’e bıraktı.

Dk-66 Sol kanattan gelişen Güzelorduspor atağında Aykut ceza sahası içine girdikten sonra topu gerilerden gelen Resul’ün önüne çıkardı. Onun vuruşunda kademeye giren Taner, Deniz’den önce topu uzaklaştırmayı başardı.

Dk-67 Ünyespor savunmasında günün başarılı isimlerinden Oğuzhan Uslu ceza sahası içerisinde kendini yere bıraktı. Sakatlanan Oğuzhan saha içerisinde yapılan müdahalenin ardından sedye ile oyuna alanı dışına alınan stoper oyuncusunun oyuna devam edemeyeceği anlaşılınca 72. Dakikada yapılan değişiklikle yerine Abdülkadir Çelikkaya oyuna dahil oldu.

Dk-73 Sol köşeden Kaptan İbrahim’in kullandığı korner atışında ön direkte Oğuzcan kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

Dk-78 Orta alandan Abdülkadir’in pasıyla buluşan Oğuzcan’ın ara pasına hareketlenen Adnan ceza sahası içinde topu iyi kontrol edemeyince çapraz pozisyonda kaleye vuruşu uzak kale direğinin 3-4 metre ilerisinden auta çıktı.

Dk-80 Organize gelişen Güzelorduspor atağında sol çaprazdan kaleye gönderilen sert şut kaleci Tanzer’den sektikten sonra kademeye giren Taner tarafından son anda çizgiden uzaklaştırıldı.

Dk-83 Ünyespor atağında sağ tarafta topla buluşan İsmail’in sert şutunu kaleci Hakan son anda kornere çeldi.

Dk-85 Soldan gelişen Güzelorduspor atağında ceza sahası içine gönderilen ortaya yakın mesafeden Caner’in kafa vuruşu üstten auta çıktı.

Dk-90+3 Orta alandan Kaptan İbrahim ile başlayan atakta Abdülkadir sağdan bindiren İsmal’in önüne bıraktı. İsmail’in ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Umut karnı ile düzeltip önüne aldığı topa vurmak istedi ancak savunmada Okan’dan seken top yine önünde kaldı. Pozisyonun devamında kaleci Hakan ile karşı karşıya kalan Umut’un aşırtmak istediği top yükseklik kazanarak üstten auta çıktı. Bu pozisyonda Umut’tan daha iyi bir vuruş gelse Ünyespor galibiyet golünü bulacaktı.

SPOR AKSİYON

# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P