eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

“Ünye’nin Hizmetkarıyız”…VİDEO HABER

“Ünye’nin Hizmetkarıyız”…VİDEO HABER
31 Mart 2015 - 3:48

Başkan Çamyar Açıklıyor

10866116_1604891809726142_7391395182977690186_o

Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR ve Ak Parti İlçe Başkanı Arif ERGÜN  Ünye’de gerçekleşecek projeler ile ilgili Ankara Temasları Hakkında bilgilendirici açıklamalarda bulundu.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR gerçekleştirilmesi beklenen bu projeler hakkında,

”Ankara ziyaretimizin asıl amacı bakanlığı dolaşmak suretiyle yapmış olduğumuz ziyaretlerle geçti. Bunların en başında Kültür Bakanlığı ziyaretimiz vardı. Burada Ünye Kale’sinin devri ile ilgili Teşvik ve Emlak Daire Başkanımız Figen KARAMAN ile görüştük. Oradaki parselin bir tanesi orman parseli ve orman parselinin tahsisi için  Kültür Bakanlığının İzin İttifak Daire Başkanlığından bu talebin yapılması gerekiyor. Ancak yapılmış olan bu talep de İlçe Belediyelerince, delille ilgili hukuki bir sıkıntı var. Ona bir çözüm ürettik. Onun dilekçelerini Ünye’den aldık ve Samsun’a taleplerini iletilmiş olduk.DIK REKLAM

Bir başka proje olarak, Kefeli Han’ın restorasyon işlemlerine başlamamız gerekiyor ve bugün itibarı ile Kefeli Han’ın 650 bin TL’lik parasını yatıracağız ve mülkiyeti Ünye Belediyesine geçmiş olacak. Bu restorasyon çalışması ile ilgili proje noktasında, Proje Daire Başkanı Bahadır SABAH’la görüştük.

Ünye’mizin en önemli sorunlarından bir tanesi olan Kültür Sarayı ise, konuşuldu konuşuldu fakat hiç bir adım atılmamıştı. Fakat bu projeye şuanda 2 milyonluk bir ihale bedeli ayrılmış ve 2015 yatırım programına konulmuş durumda. Belediyenin hazırlamış olduğu bir proje vardı onu daire başkanımız Çağdaş Şener ile paylaştık. İçerisinde yapacağımız bir  revizyon çalışması sonucunda 2015 yılında Ünye’nin acil ihtiyacı olan Kültür Sarayı projemizi gerçekleştireceğiz.

Japon büyük elçimiz Yutaka Yukoi ile bir görüşme gerçekleştirdik.Bu görüşmenin temel amacı Belediyemizin stratejik planlama müdürlüğünce hazırlanan ”Engellerle dost eliyle engelsiz tasarım” projesiydi. Buradaki temel amaç engelliler derneğinin içerisinin dizaynı, şehir dışından hastane vs. gibi sebeplerden dolayı gelen engelli arkadaşlarımız için derneğe yatakhane bölümü ve araca iniş binişle alakalı bir aparat teminatı şeklinde çeşitli projelerden oluşuyor.

Tabakhane deresi kenarına yapılacak olan minibüs garajı ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisimizden talepte bulunduk. Bu ay gerçekleşecek olan Nisan ayı olağan gündem toplantısında, Büyükşehirden bu yetkiyi devir aldığımızda minibüs garajının yapım işlemini Ünye Belediyesi olarak biz üstleneceğiz. AFAT daire başkanımız Abdullah DİLSİZ ile görüştük ve tabakhanenin ıslahı için DSİ ile birlikte bir proje hazırlanması konusunda yoğun bir gayret gösterdik. Bunun içinde 12 trilyonluk bir proje hazırlandı. Bakanlığa sunuldu ve 2015 yatırım programına konuldu.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu projelerin haricinde ise, 30 adet Araç hurdaya çıkarılacak, Tamirhane 1 Nisan’da yeni yerine taşınacak, Sokaklarda Çöp konteyneri görülmeyecek ve tamamen çöpler yer altında olacak, 15 Nisan’dan itibaren kent bilgi sistemine geçilecek ve e-belediyecilik sistemine geçiş yapılacak dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-