eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ORDU YENİ PAKETTEN ÜMİTLİ

ORDU YENİ PAKETTEN ÜMİTLİ
04 Nisan 2015 - 11:31

XX

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun üretim ve istihdama yönelik açıkladığı paket Ordu’daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından sevinçle karşılandı. STK’lar, paketin ilin ekonomisini canlandıracağını söyledi.

ÜRETİM DESTEKLENECEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekonomiden sorumlu bakanların da katılımı ile ‘Üretim ve İstihdama Destek Paketi’ni açıkladı. Davutoğlu, açıklanan tedbir paketinin 11 ayaklı olduğunu kaydetti. Paket, vergi indirimlerinden işverene, mesleki eğitim desteğinden sanayiciye, girişimcilikten istihdama dek bir dizi destek içeriyor. Pakette, toplum yararına çalışan sayısını artıracaklarını 120 bin yeni istihdam imkânı da yer alıyor. Yeni paketin maliyeti, emekli desteği ile 7,5 milyar TL olarak açıklandı.

YATIRIMCILARI İLİMİZE ÇEKECEĞİZ

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, üretim ve istihdam paketinin Ordu’yu ekonomik açıdan rahatlatacağını söyledi. Şahin, “Kalkınmada ön sıralarda olan ilimizin, açıklanan paketle ekonomisi rahatlayacaktır. Sanayicinin girdi maliyetinin azaltılması, yine ilimize yapılacak olan yeni yatırımlarda rahat bir nefes aldıracaktır. İlimizde arazi fiyatlarının pahalı olması, yatırımcıların önünde bir engel oluşturuyordu fakat, yatırımcılara verilen desteklerle bu sıkıntı da aşılacak” dedi.

İLİMİZDE EKONOMİ CANLANACAK

OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal ise yaptığı açıklamada ekonomiye olumlu yansımalarının olacağını belirterek, “Bu bizim uzun zamandır beklediğimiz bir yasaydı. Biz paketin içerisinde bulunan projeleri olumlu karşılıyoruz. İstihdamı artıracak, teşvikleri artıracak, yatırımı artıracak, ticaret yapanın üzerindeki yükü azaltacak önemli desteklemeler var. Bu sadece ilimiz adına değil, ülkemiz adına çok önemli bir yasa olarak kabul ediyoruz. Neticesinde inşallah bu paketin ekonomiye olumlu yansımaları olacaktır” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-