İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. DOKTORUN TAVSİYESİNE UYDU, BASTON USTASI OLDU

DOKTORUN TAVSİYESİNE UYDU, BASTON USTASI OLDU

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

METROPOLHABER

DOKTORUN TAVSİYESİNE UYDU, BASTON USTASI OLDU DOKTORUN ‘BOŞ DURMA’ TAVSİYESİ ÜZERİNE BASTON YAPMAYA BAŞLAYAN 87 YAŞINDAKİ İSMAİL ÖZCÜRE, 30 YILDIR YAPTIĞI BASTONLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HEDİYE EDİYOR

DOKTORUN ‘BOŞ DURMA’ TAVSİYESİ ÜZERİNE BASTON YAPMAYA BAŞLAYAN 87 YAŞINDAKİ İSMAİL ÖZCÜRE, 30 YILDIR YAPTIĞI BASTONLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HEDİYE EDİYOR

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan 87 yaşındaki İsmail Özcüre, 30 yıldır yaptığı bastonları ihtiyaç sahiplerine bedava dağıtıyor.

Yassıtaş Mahallesi’nde yaşayan emekli 87 yaşındaki İsmail Özcüre, kendi atölyesinde 30 yıldır baston imalatı yapıyor. Hasta olduktan sonra baston yapmaya başladığını belirten Özcüre, “Doktora gittim rahatsızlığım için ve doktor bey bana, ‘uyku seni kötü eder, devamlı gez ve hareketli yaşa, kendini oyalamak için bir şeyler yap’ dedi. Ben de o zamandan bu zamana kadar boş zamanlarımda baston yapıyorum. Yaptığım bastonları yakın yerlerde yaşayan yaşlı kadınlara ücretsiz şekilde dağıttım. Ayrıca rende, ok ve farklı ağaç figürleri yaptım. Yaptığım işleri gören mahalleli vatandaşlar çok memnun kaldılar ve onlara da kendilerine yapmamı istediler. Herkese para almadan bedava yaptım. Her ağaçtan baston olmuyor. Güçlü ağaçlardan olması gerekiyor. Elma ve akasya ağaçlarını tercih ediyorum. Çocukluğum zamanında yay yapmaya başladım ve yaşamım içinde birçok farklı yay yaptım. Kırılan tüfeklerin kundaklarını tamir ediyorum. Ömrüm yettikçe baston yapmaya devam edeceğim” dedi.
Torunu Sümeyra Özcüre ise dedesinin çok marifetli olduğunu belirterek, “Doktoru kendisine oyalanması için faaliyetlerde bulunması gerektiğini belirmiş ve dedem de çok başarılı bir usta olduğu için kendini baston ve ağaçtan farkı figürler yapmaya verdi. Hobi olarak rende, baston ve tahta kaşıkların yapımına başladı. Maddi kazanç olarak yapmayı planlamadı. Tüm mahalledeki yaşlı kadınlara ve erkeklere bastonu ücretsiz olarak verdi. Ev kadınlarına da rende ve tahta kaşıkları hediye etti. Ömrünün yettiği kadar yapmaya devam edecek” diye konuştu.

DOKTORUN TAVSİYESİNE UYDU, BASTON USTASI OLDU
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi