İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tokgöz, Lgs Sınavı Öncesi Bilinmesi Gerekenleri Anlattı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tokgöz, Lgs Sınavı Öncesi Bilinmesi Gerekenleri Anlattı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz Lgs’ye girecek öğrencilere başarılar diledi.

Ünye’de 1 Haziran gerçekleşecek LGS sınavına 1311 öğrenci, 2 Haziran’da gerçekleşecek bursluluk sınavına 2620 öğrenci katılacak.

Haftasonu gerçekleşecek  LGS ve bursluluk sınavı öncesi Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz gazetemize özel yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

“İlçemizde 1 Haziran Cumartesi günü 8. Sınıf öğrencilerinin gireceği   LGS sınavına 1311 öğrencimiz katılacak ve bu sınav 4 okulumuzda gerçekleşecektir. 2 Haziran 2019 pazar günü yapılacak bursluluk sınavına ise ilçemizden 2620 öğrencimiz katılacak ve bu  sınav 8 okulda gerçekleşecektir. Kimlik kontrolleri ve salonlara  yerleştirmelerin düzgün yapılabilmesi için öğrencilerimizin sınava girecekleri binada zamanında olması gerekmektedir. Yanlarında fotoğraflı ve onaylı sınava giriş belgesi, kimlik, bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe, iki adet kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş olmasın gerekmektedir.   LGS sınav sonucunun  24 Haziran 2019 bursluluk  sınav sonucunun ise 22 Temmuz 2019 tarihinde açıklanması planlanmaktadır.

Merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullara yerleştirme sistemi belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihi doğrultusunda ölçme, değerlendirme ve sınav hizmetleri genel müdürlüğünce yapılır. Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla okul başarı puanına (OBP) 8’inci, 7’inci ve 6’ıncı sınıflardaki yılsonu başarı puanına (YBP), okulla özürsüz devamsızlık durumuna, tercih önceliğin ve öğrencinin yaşına bakılarak yerleştirme yapılır.

Yerel yerleştirme sistemi ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterleri ne göre yapılır. Değerlendirme de eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’inci ve 6’ıncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır. Ben ilçemizde hafta sonu sınava girecek öğrencilerimize başarılar dilerken öğrencilerimiz yetişmesini sağlayan başta okul yöneticilerimiz değerli öğretmen arkadaşlarımız ve saygı değer velilerimize çok teşekkür ediyorum.”

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tokgöz, Lgs Sınavı Öncesi Bilinmesi Gerekenleri Anlattı
Yorum Yap
Asayiş Gazetesi
deneme bonusu