İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. Kıranlı “Gelecek Kuşaklara Yaşanabilir Şehirler Bırakmalıyız”

Kıranlı “Gelecek Kuşaklara Yaşanabilir Şehirler Bırakmalıyız”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Musa Kıranlı’dan 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü Mesajı: “Şehirler, Gelecek Kuşaklara Bırakılacak En Büyük Mirasımızdır”

Karadeniz Teknikerler Federasyonu Başkan Vekili ve Ordu Teknikerler Derneği Başkanı Musa Kıranlı, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Kıranlı, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir şehirler bırakmanın önemine dikkat çekerken, şehircilik alanında yapılması gereken düzenlemelere de vurgu yaptı.

“Bugünün Şehircilik Anlayışı Geleceği Şekillendirecek”

Musa Kıranlı, yaptığı açıklamada, “Sonraki kuşakların kaderlerine boyun eğmemeleri ve var olanla yetinmemeleri için bugünün insanı olarak kuşaklar boyu düşünerek çözüm üretmeliyiz,” diyerek şehirlerin geleceği için sürdürülebilir bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini belirtti. Herkesin çağdaş konutlarda, düzenli bir çevrede yaşama hakkı olduğunun altını çizen Kıranlı, “8 Kasım sıradan bir gün değil, şehirlerin sorunlarına çözüm bulma ve sorumluluk alma günüdür” dedi.

“Ünye’yi Yaşanabilir ve Örnek Bir Kent Haline Getirmeliyiz”

Ünye’nin geleceğini şekillendirme konusunda tüm paydaşların iş birliği yapması gerektiğini vurgulayan Kıranlı, “Şehrimizin tüm dinamiklerinin ortak bir hedef doğrultusunda birleşmesi, kenti herkes için yaşanabilir bir hale getirecektir,” dedi. Tarihi dokunun ve kültürel mirasın korunarak modern kent anlayışının sağlanması gerektiğine değinen Kıranlı, “Plansız betonlaşma ve çarpık kentleşme, kadim şehir kültürümüzü yok ediyor,” ifadelerini kullandı.

“Teknikerlere Yetki Verilmeli”

Şehirlerin yeniden inşasında teknikerlerin aktif rol alması gerektiğine de dikkat çeken Kıranlı, Türkiye’nin eğitimli teknik eleman potansiyelini harekete geçirmenin, ülkenin gelişmişlik seviyesine katkı sağlayacağını söyledi. “Teknikerlerin elinden tutan herkes kazanır, kimsenin şüphesi olmasın,” diyen Kıranlı, teknikerlerin görev alanlarında daha fazla yetki ve sorumluluk verilmesi gerektiğini ifade etti.

“Geçmişten Gelen Değerlerle Modern Şehircilik”

Açıklamasında şehirlerin devlet tarafından yönlendirilen bir süreçle, bilim ve teknoloji ile uyum içinde gelişmesini dileyen Kıranlı, şehrin yöneticileri, şehir plancıları, mimar ve mühendislerin bir arada çalışmasının önemini belirtti. Kıranlı, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Adam odur ki bıraka bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser” sözünü hatırlatarak, teknik meslek gruplarına kalıcı eserler bırakma çağrısında bulundu.

Kıranlı, açıklamasını 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü kutlayarak sonlandırdı ve sağlıklı, düzenli ve güvenli şehirlerde yaşanması temennisiyle vatandaşları selamladı.

 

Kıranlı “Gelecek Kuşaklara Yaşanabilir Şehirler Bırakmalıyız”
Yorum Yap
Asayiş Gazetesi
deneme bonusu