Bir yıldır işlevini yitirmiş kalp pili kablosu hassas ve riskli bir operasyonla açık cerrahi işleme gerek kalmadan başarıyla çıkarıldı.
Yaklaşık yedi yıl önce dış merkezde göğüs kafesinin sol tarafına kalp pili takılan 62 yaşında erkek hasta kalp pili kablosunun kırılması ve kalp pili bölgesinde oluşan şişlik nedeniyle Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğine başvurdu. Kalp duvarına yapışık halde bulunan kırılmış kalp pili kablosu ve kalp pili bataryası özel pil kablosu çıkarma cihazı kullanılarak, açık cerrahi işleme gerek kalmadan, Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç.Dr.Mustafa Yenerçağ, Dr.Öğretim Üyesi Fatih Akkaya ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof.Dr.Kudret Aytemir ve Prof.Dr.Hikmet Yorgun tarafından yaklaşık bir buçuk saat süren riskli ve hassas bir operasyonla başarılı bir şekilde çıkarıldı.
Dr.Öğretim Üyesi Fatih Akkaya, kalp pili kablolarının kalbin sağ boşluklarına takıldığını, bu kabloların herhangi nedenle kırılması sonucunda vücuttan çıkarılması gerektiğini anlattı. Kırılmış kalp pili kablolarının kalbin içinden çıkarılmasının teknik olarak çok riskli olduğuna işaret eden Doç.Dr.Mustafa Yenerçağ, “Çok özel bir cihaz sistemi kullanılarak açık cerrahi işleme gerek kalmadan kırılmış kalp pili kablosu ve kalp pili bataryasını başarıyla çıkardık. Hastamızı iki gün servis takibi sonrasında şifa ile taburcu ettik. Bu işlemin gerçekleşmesinde tecrübelerini bize aktaran Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi hocalarımıza, Kardiyoloji Anabilim Dalımıza, Koroner Anjiyografi Ünitesi ekibine ve Koroner Yoğun Bakım ekibimize teşekkür ederiz.” dedi.