İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. ŞEHİRİÇİ GEÇİŞİ 10 DAKİKAYA İNECEK

ŞEHİRİÇİ GEÇİŞİ 10 DAKİKAYA İNECEK

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

manset_33Enver Yılmaz,  Ordu’da trafiğin sık sık tıkanması sonrası Çevre Yolu Projesi’nin gündeme getirildiğini ifade ederek, 2007 yılında proje çalışmalarına başlanılan 19 kilometrelik Ordu Çevre Yolu’nun ihalesi 600 milyon liraya yapılarak 2012 yılının temmuz ayında temeli atıldığını hatırlattı. Önümüzdeki yılın ilk 6 ayı içerisinde çalışmaların tamamlanacağını ifade eden Yılmaz, çevre yolunun trafiği çok rahatlatacağını söyledi.

PROJE TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Projenin tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti: “Perşembe ilçesi Akçaova’dan başlayıp Boztepe’nin altından tünelle, viyadükler ve duble yolla Cumhuriyet Mahallesi’nden geçerek Karadeniz Sahil Yolu’na bağlanacak olan 19 kilometrelik Çevre Yolu ile doğal güzelliğin zarar görmemesi ve Ordu Üniversitesi’nin arsasının bölünmemesi için yeni değişiklikle yol 23 kilometreye çıktı. Doğaya verilecek zararın en aza indirilmesi planlanan 600 milyon liralık proje, yeni güzergahıyla yaklaşık 1 milyar liraya mal olacak.”

MALİYETİ İKİ KAT ARTTI

Projede yapılan değişiklikler maliyetinin neredeyse iki katına çıktığını belirten Yılmaz, projenin Ordu-Giresun Havalimanı’ndan 3 kat daha maliyetli olduğunu söyledi. “Güzergahı değiştirelim, tüneller ilave edelim derken projenin maliyeti arttı” diyen Yılmaz, “Bir milyar belki insanlarımıza çok gelebilir ama eğer bu güzelim doğa katledilmeyecek ise milyonlarca yılda oluşan doğa devam edecek ise milletçe fedakarlığı da yapmamız lazım. Zaten yol 5-10 yıl içerisinde kendini amorti ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

ŞEHİRİÇİ GEÇİŞİ 10 DAKİKAYA İNECEK

Yılmaz, yolunun hizmete açılmasıyla şehiriçi geçişin 1 saatten 10 dakikaya ineceğini, akaryakıttan ise yılda 26 milyon lira tasarruf sağlanacağını vurguladı. Ordu’nun milyonlarca yılda oluşan Karadeniz koylarını bünyesinde barındıran yegane il olduğunu belirten Yılmaz, “Ordu’da orman bütün güzelliğiyle denize sarkıyor. Bir tarafı zümrüt gibi yemyeşil orman, bir tarafı masmavi deniz ve müthiş mücevher gibi koylar var. İlimizde mavi bayrak sahibi 4 tane plaj var. Ordu’dan geçen çevre yolu sahillerden değil de dağların altından tünellerle, viyadüklerle geçiyor. Büyük oranda bu tamamlanmış durumda” şeklinde konuştu.

6 AY SONRA MUTLU SONA ULAŞILACAK

Yılmaz, yaklaşık 2 bin metre uzunluğunda 4 viyadük, 4 köprü, 12 adet alt geçit, 4’ü köprülü 6 kavşak, 9 kilometre uzunluğunda çift tüplü 6 tünel bulunan 23 kilometrelik yolun 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

 

ŞEHİRİÇİ GEÇİŞİ 10 DAKİKAYA İNECEK
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi