İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. SOKAK HAYVANLARI İÇİN BELEDİYELERİ GÖREVE CAĞIRDI

SOKAK HAYVANLARI İÇİN BELEDİYELERİ GÖREVE CAĞIRDI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünye Canik Veteriner Klinik İşletme Sahibi Veteriner Hekimi Ali Güngör ile evcil ve sokak hayvanları hakkında röportaj gerçekleştirdik.

Evcil hayvanlarının aşıları hakkında bilgi veren Güngör, 1,5 ay ve 60 gün içeresinde aşıların mutlaka yapılması gerektiğini belirtti.

Sokak hayvanlarının belediyeler tarafından kısırlaştırıldığını ancak mama takviyesini yapmadığını ifade eden Veteriner Hekimi Ali Güngör, insanların ve Belediyelerin bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

Yasaklarda da açık olduğunu belirten Ünye Canik Veteriner Klinik İşletme Sahibi Veteriner Hekimi Ali Güngör sözlerini şöyle sürdürdü;

“Sadece kısıtlamalarda da değil bizim kliniğimiz her saatte hayvan dostlarına yardımcı oluyoruz. Küpeli ya da küpesiz fark etmiyor onlarda bir candır ve yaşamalara hakları vardır.

Toplulukta ve her yerde onlarla yaşamaya alışmalıyız. Sanırım 2014 yılında çıkan 5199 nolu bir kanun vardı. Hayvanların yaşama hakkını ve bulunduğu ortamda rahatsız edilmemesi konusunda bir kanun var. Hayvanlarla her yerde karşılaşabiliyoruz. Ben kliniğimin önünde de mama ve su kabı bırakıyorum. Sadece ben değil bu konuda birçok özverili insanlar var.

Caddede ve sokaklarda görürsünüz ki iş yerinin önüne koyan, ara sokaklara mama ve su koyan oluyor. Bu kadar özverili ve merhametli insanların içeresinde kötü düşünceli insanlarda var ancak ben inanıyorum ki o insanları da bizler iyi bir insana çevireceğiz.

Şunu da belirtmek istiyorum ki hızla üremenin önüne geçmek için Belediyeler ve Büyükşehirler bu konuda onlardan yardım bekleyebiliriz. Büyükşehir Belediyeleri ilçelerde ki kısırlaştırılmamış köpekleri alıyor ve geri yerlerine bırakıyor. Belediye personelleri bazen şunu da yapıyor, Fatsa’dan veya farklı bir ilçeden alınan köpekleri farklı bir ilçeye bırakıyorlar. Bizlerde bu davranışı uygun bulmuyoruz. Hayvanlarda insanlar gibi alıştığı bölgede huzurlu oluyorlar.  Belediye sadece kısırlaştırmakla değil birde mama takviyesi yapması lazım ancak bunu yapmıyorlar.

Hayvanlardan insana, insanlardan da hayvanlara geçecek hastalıklar da var. Hayvanların sağlığını korumalılar ki kendilerini de korumuş olsunlar. Hayvan sahibi insanların özellikle iç dış parazit konusunda duyarlı olmalılar. Genellikle 1.5 ve 60 gün içeresinde iç-dış parazitleri yapılması lazım. Bu iç-dış parazit aşısı da her 3 ayda yenilenmeli. Biz dışarıdan her insanın kedi veya köpek sahiplenmesini istiyoruz. Sokakta ki hayvanların sahiplenilmesini çok isterim.” Dedi.     

SOKAK HAYVANLARI İÇİN BELEDİYELERİ GÖREVE CAĞIRDI
Yorum Yap
Asayiş Gazetesi