İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. “Tarımda Mağduriyet Ofisi”

“Tarımda Mağduriyet Ofisi”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, “TMO üreticileri bu yıl da üzdü. Artık yeni adı Tarımda Mağduriyet Ofisi oldu.” diyerek tepki gösterdi.

Tarım politikalarının yılardır dışa bağılı geliştirildiğini belirten Sağra, “Tarım politikalarında dışa bağımlılık temel politika olarak ele alındı. Özellikle de AKP Hükümetleri döneminde tavan yaptı. Üreticiler her tarafta mağduriyetlerini haykırıyor.” dedi.

Üreticiler oyalanıyor

Tüm üreticiler gibi fındık üreticileri de oyalanıyor diyen Sağra, “İktidarlar üreticileri oyalayarak günü kurtarmak; yerli ve yabancı tekellerin egemenliklerini pekiştirebilmeleri için çaba harcıyorlar. Hükümet TMO’yu Kasım ayında fındığın üst fiyatı belirleyerek devreye soktu ve üreticileri perişan etti. Yetmiyormuş gibi alımı da 31 Aralık’ta sonlandırdı. Bu olay bile hükümetin üreticilerin aleyhine politikalar geliştirdiğini göstermeye yetiyor. Artık TMO’nun yeni adı Tarımda Mağduriyet Ofisi oldu.” dedi.

Şimdiden hazırlık yapılmalı

Her yıl aynı tartışmaların yapıldığına dikkat çeken Sağra, “ Üreticileri oyalamak için her yıl aynı açıklamalar yapılıyor. “Üreticiler mağdur edilmeyecek”, “Üreticilere sahip çıkacağız” deniyor ama sonunda üreticiler ve ülke tarımı zarar görüyor. Bu politika değişmeli ve bugünden tarımla ilgili uygulamalar yasal değişikliklerle üretici lehine değiştirilmelidir. Yoksa üretici köylünün ve ülke tarımının kayıpları devam edecek.” dedi.

Örgütlenmeliyiz

Tarımda yaşanan sıkıntılar nedeniyle üreticilere de seslenen Sağra, “Tarımda üretici köylünün ve ülke ekonomisinin lehine adımların atılması için üretici köylülerin de seslerini yükseltmeleri, örgütlü güçlerini büyütmeleri gerekir. Bekleyen, değil; talep eden ve talebinin gerçekleşmesi için sendikasıyla birlikte mücadele eden olunmalı. Her yıl aynı oyalama taktiklerine karşı uyanık olmalıyız. Üretiyoruz ama yerli ve yabancı tarım-gıda şirketleri kazanıyor. Hükümet de buna olanak tanıyor. O zaman tek yol, üretici olarak kendi çıkarlarımızı düşünerek ürünümüze, emeğimize örgütlü olarak sahip çıkmaktır.” dedi.

 

“Tarımda Mağduriyet Ofisi”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi