İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. ÜNYE RİSK ALTINDA

ÜNYE RİSK ALTINDA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

hava_5Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonu verilerinden derlenen bilgilere göre Altınordu İlçesine bağlı 92 mahalleden biri olan Karşıyaka Mahallesi’nde hava kalitesi, 107’e yükselerek, alarm vermeye başladı. Hava kalitesinin düşük olduğu yer bir tek Karşıyaka Mahallesi ile sınırlı değil. Verilere göre Fatsa ve Ünye İlçelerinde de hava kalitesinin çok düşük olduğu tespit edildi.

Partikül Madde değerinin ulusal sınırı metreküp başına 80 mikrogram olarak belirlenirken, bu sınır Avrupa Birliğine bağlı ülkelerde metreküp başına 50 mikrogram olarak sınırlandırıldı.  Buna göre Ünye’nin hava kalitesi metreküp başına 97 mikrogram olarak ölçülürken, Fatsa da ise bu hava kalitesi metreküp başına 64 mikrogram olarak ölçüldü. Karşıyaka Mahallesi’nin hava kalitesi ise metreküp başına 107 mikrogram olarak belirlendi. Bu sınırlandırılmaya göre Karşıyaka Mahallesi ile Fatsa ilçesinin hava kalitesi AB ülkelerinin sınır değerini aştığı saplandı. Ünye’nin hava kalitesi ise ulusal sınır değeri ile AB ülkelerinin sınır değerini aştı. Ayrıca Ünye’nin hava kalitesinin hassas dereceye çok yaklaştığı tespit edildi.

ÜNYE RİSKLİ ÇİZGİDE

Ünye İlçesi’nde de yapılan son değerlendirmelere göre, partikül değeri metreküp başına 153 mikrogram olarak ölçüldü. Metreküp başına kükürtdioksiti ise 57 mikrogram olarak tespit edildi. Metreküp başına azot dioksit değeri 162 mikrogram olarak ölçüldü.

Ölçümlere bakıldığında üç noktada da azot dioksit değerlerinin yüksek olduğu tespit edildi.

SAĞLIKÇILAR UYARIYOR

Uzmanlara göre hava kalitesinin düşmesindeki nedenlerin başında kömür kullanımı geldiği belirtiliyor. Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Özgür Engimyurt, hava kirliliğinin yüksek olduğu yerlerde düşük kalorili kömürlerin kullanıldığına dikkat çekerek, “Hava kirliliği yakılan yakıtlardan kaynaklanıyor. Kalorisi yüksek kömür kullanılırsa o bölgelerde hava kirliği yaşanmayacaktır. En önemlisi de bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız astım ve KOAH gibi solunum yolları hastalıkları ile karşı karşıya kalabilirler. Kendi sağlıkları için vatandaşlarımızın önümüzdeki yıl itibariyle doğalgaz kullanımına başlaması gerekmektedir.” dedi

ÜNYE RİSK ALTINDA
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi