İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Genel Haberler
  3. ÜNYE’DE İŞKUR’UN 2015 FAALİYETLERİ

ÜNYE’DE İŞKUR’UN 2015 FAALİYETLERİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÜNYE'DE İŞKUR'UN 2015 FAALİYETLERİ

 İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi 2015 yılı faaliyet raporunu açıkladı. 

2015 yılındaki kayıtlı işsizler ve istihdam hakkında bilgi veren Ünye Şube Müdürü Recep Özcan, “2015 yılında 2 bin 988 kadın, 1884 erkek olmak üzere 4 bin 872 kişi iş aramak için kayıt yaptırmış veya kaydını yenilemiş. Kayıtlı olanlardan 190 erkek, 193 kadın olmak üzere istihdamı sağlanıştır. Aralık ayı sonu itibari ile 2 bin 601 erkek, 2 bin 075 kadın olmak üzere 4 bin 676 iş arayan kaydımız bulunmaktadır. İstihdamı gerçekleştirilenlerden 22 kişi engellidir. Ünye’de 2015 yılında 4 bin 584 kişi SGK’lı olarak işe girmiştir. Bunlardan 383 kişi İŞKUR üzerinden istihdamı sağlanmıştır. Kayıtlı işsizlerin; yüzde 74,60’ı 15-39 yaş aralığında, yüzde 25,40’ı ise 40-65 yaş aralığındadır. Yüzde 5’ı (235 kişi) okuryazar olmayan ve okuryazar olan, yüzde 75’i ilköğretim ve ortaöğretim (3508 kişi) mezunu, yüzde 20’si ise Ön lisans ve lisans(929 kişi) mezunudur. Kayıtlı kişilerin yüzde 85’i ise her hangi bir meslek sahibi değildir” dedi.

“ÜNYE HİZMET MERKEZİ OLARAK HEDEFLERİN ÜZERİNDEYİZ”
Özcan şöyle devam etti: “Kurum performans usulü çalışmaktadır. Açık iş sayısı, işe yerleştirme sayısı, iş yeri ziyaret sayısı, iş ve meslek danışmanlık görüşme sayısı, kursiyer sayısı, iş başı eğitim sayısı, girişimcilik kursiyer sayısı, grup görüşmeleri sayısı ve eğitim kurumları sayıları şeklindedir. Toplam 9 gruptur. Sadece açılması planlanan kurslar hedefimizde yüzde 60’lara yaklaşıldı. Planlanan hedefin altında kaldı. Diğer gruplarda ise yüzde 120’nin üzerindedir. Hatta iş başı eğitim programında yüzde 400’lere yaklaşıldı. Bu programda Ünye olarak hedefin yarıdan fazlası gerçekleştirildi. Rakamlar il müdürlüğü bazındadır. Fakat yüzde 20’si Ünye Hizmet Merkezi olarak gerçekleştirilmesi öngörülmüştü. Ünye hizmet merkezi olarak bu hedefi yakaladık ve bunun üzerindeyiz.”

9 ADET KURS AÇILDI
“Dikiş makinesi operatörü (tekstil) duvar boyacısı, kuaför, sürü elemanı, sıhhi tesisat ve bilgisayarlı muhasebe dallarında kurs açılmıştır. Bu kurslarda 198 kişi katılmış 2 adet 50 kişilik girişimci verilmiştir. Özel iş terinde yapılan iş başı eğitim programları kapsamında 253 programda değişik meslek gruplarından 447 kişi yararlanmıştır. Her ay işsizlik ödeneği için ortalama 25 kişi müracaat olmaktadır. Aylık ortalama 250 kişiye işsizlik ödeneği yapılmakta ve bunun kapsamda Ocak – Aralık aylarında toplam 1 milyon 684 bin 608 lira ödeme yapılmıştır. Sadece Aralık ayında ise 263 kişiye 138 bin 959 lira ödenmiştir.”
“İş arayanlar ve işverenler hakkındaki sorunlara da değinen İŞKUR Ünye Şube Müdürü Recep Özcan, “İlçenin nüfus yapısı nedeniyle kalifiyeli eleman bulmakta sorunlar yaşanmaktadır. İşveren kurumumuz aracılığı ile işçi almak istiyor ancak kayıtlı işsizlerin yüzde 85’inin işi bulunmamaktadır. İş arama konusunda iş arayanlar oldukça seçici davranmakta ve özellikle kamuda iş istemektedirler. Bu nedenle iş gücü iş arayanın iki katını oluşturmaktadır. (İş arayan 4676 kişi, iş gücü ise 10.106 kişi) İşveren tarafından verilen ücret iş arayan tarafından düşük bulunmakta ve iş koşullarının ağır olduğu ve saat olarak uzun çalıştırıldıkları söylemek suretiyle iş arayanlar, iş konusunda seçici davranmaktadır. İlçe organize sanayinin olmaması, alınan açık işlerin hep belirli mesleklerde olması, dolayısıyla kuruma başvuruda nitelikli iş arayanların farlı alanlarda iş arama hevesini azaltmaktadır. Sosyal yardımlar kişiler tarafından yeterli görülmekte, sosyal güvenceli bir işe girmesi halinde yardımların kesileceğini bilmeleri nedeniyle kişiler çalışmayı tercih etmemektedirler” şeklinde konuştu.

ÜNYE’DE İŞKUR’UN 2015 FAALİYETLERİ
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Asayiş Gazetesi