Ünye’nin kültürel mirasları, geri dönüşüm malzemeleriyle sanata dönüştüren Rölyef sanatçısı Muhammet İlker Çorbacı, başarılarıyla taçlandırılıyor.
“Sıfır Atık” projesine yaptığı eserlerle destek veren Çorbacı, 140 Ülkeden katılan CNR Fuarına davet edildi.
Rölyef Sanatçısı Muhammet İlker Çorbacı gazetemize özel yaptığı konuşmada şunları ifade etti;
“Ben atıktan sanatı 22 sene önce ufak tefek denemelerle başladım. Bugünlere geleceğini de bilinçli olarak düşündüğüm bir şey değildi. Benim yeteneğim gençlikten itibaren vardı. İsviçre’de okuduğum zamanlar ahşap dersimiz vardı o zamanlarda fark edilmişti. Yeteneğimin olduğunu 13 yaşından itibaren farkındaydım. Tablolarımda masif malzeme kullanıyorum ki geri dönüşümden olduğu anlaşılsın ve yağlı boyalarla yapılan tabloları 300 sene ancak kalır ama karton gibi geri dönüşüm kutularından yapılan tablolar 500 sene rahatlıkla kalır. Bende bunlardan yola çıkarak geri dönüşümden tablolar yapmaya başladım. Tabloları yapmadan önce çiziyorum sonra bulduğum ve tasarıma uydurduğum malzemelerden yapıyorum. Bir tabloyu yapmadan ve başlamadan önce kafamda tasarlıyorum sonra yapım aşamasına geçiyorum. Kafamda ki tasarımları planladıktan sonra tabloya başlıyorum ve yaklaşık 4 ayımı alıyor. Düşünce aşaması resme göre de değişiyor. Tablolarımın hiçbir benzeri yoktur ve sadece onlardan bir tane vardır.
İstanbul’da CNR fuarında davet edildim ancak fuar pandemi nedeniyle ertelendi, 27 Mayıs da yapılacak. Bundan sonra ki hedefim bu tablolarımı ve bu sanatı dünyaya tanıtmak. Bu sanatın biz Türkler tarafından da yapılabildiğini göstermek en güzel hedeftir.” Dedi.