eskort samsun

ÜNYENETHABER

AK PARTİ ADAYINI BELİRLEDİ

AK PARTİ ADAYINI BELİRLEDİ
31 Aralık 2018 - 3:28

Mahalli seçimler öncesi siyasi partilerde hareketlilik devam ediyor.Bazı il ve ilçelerdeki belediye başkan adayları açıklanırken, kamuoyunda Belediye Başkanı adaylığı ile ilgili birçok isim ve liste dolaşıyor.

Seçimlerin hareketli Partisi AK Partide bilindiği gibi 10 aday adayı isim resmi olarak Ünye belediye başkan adaylığı için başvurmuştu. Kamuoyunun yakından takip ettiği bu isimler haricinde farklı kişilerde adaylık konusunda gündeme gelmişti.

Ordu büyükşehir belediye Başkan adayı Hilmi Güler’in Ak partiden açıklanmasından sonra,gözler ilçe adaylarının açıklanmasına çevrildi.

KAMUOYUNDA Kİ SPEKÜLASYONLAR SON  BULUYOR.

Ünye belediye başkan adaylığı için AK Parti’den kim aday gösterilecek sorusunun cevabını açıklıyoruz.

AK Parti’den belediye başkan aday adayı müracaatı olmamasına rağmen Hasan Karaoğlan ismi her zaman gündemi meşgul etti.

Geldi, gelmeyecek, sona gelindi, olmadı , aday olmayı istiyor, istemiyor soruların cevabı yaptığımız araştırmalar sonucunda netlik kazandı.

Buna göre uzun zamandır gündemde olan fakat AK Parti aday adaylarının içerisinde bulunmayan isimlerden olan Hasan Karaoğlan’ın  AK Parti Ünye belediye başkan adayı olarak önümüzdeki günlerde resmi açıklaması yapılacak.

VATANDAŞ ENDİŞELİ

Aday adaylığı sürecinde kamuoyunun da tepkisini alan mevcut aday adaylarının dışındaki isimlere yönelmesi AK Parti’ye karşı tepki oluşturdu. Halkın ithal aday istemediği ve mevcut adaylar dışındaki isimleri sıcak bakmadığı bilinmekle beraber ,buna rağmen AK Parti Genel Merkezi tarafından böyle bir karar alınması halkta endişe uyandırdı.

PEKİ VATANDAŞ NEDEN ENDİŞELİ ?

Öyle  gruplar var ki azınlık olmasına rağmen, halkın iradesinin üstüne çıkarak kendi şahsi menfaatlerine uyuyacak, kontrol altında tutabilecekleri ve kendi grup ve zümreleri ne faydası olacak kişileri aday göstermek için kulislerde bulunmalarına ve amellerine ulaşmalarına vatandaşlar tepki koydu.

Bu grupların adayı olarak görülen Karaoğlan ismine vatandaş bu yüzden memnuniyetsizlikle bakıyor.

Halk, bir takım grup ve zümrelerin etkisinde kalacak adayları görmek istemediğini ve bu yüzden mevcut adaylar dışındaki diğer isimlere sıcak bakmıyor.

HANGİ GRUPLAR KARAOĞLANI SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR ?

-BAZI ŞAİBELİ İLİM YAYMACILAR

Karaoğlan’ın adaylığı ,grupların içerisinde vatandaşın en tepkili oldu grup İlim Yayma cemiyeti’nin siyasi kulis çalışmaları yapan FETÖ ile iltisaklı olduğu ve hakkında şaibe  bulunduğu basında çıkan kişilere yarayacak .Hatta ilçe meclisine adam sokacaklar, başkanları ve müdürleri belirlemek isteyecekler.

-SALLANTIDA Kİ İLÇE TEŞKİLATI

Bir başka grup ise koltuğu sallantıda  olan Ak parti İlçe Başkanı ve yönetimde bulunan bazı isimler rahatlamış olacak .Her an istifa ile bitebilecek ömürlerini uzatacaklar.

-BELEDİYECİLER ŞİMDİDEN TEZGAHI KURDU

Son olarak ise Ünye belediyesinde çalışan idareci kadrodaki bazı isimler Karaoğlan’ın adaylığı ile başkan gibi olacaklar. Öyle ki Hasan Karaoğlan’ı tesir altına alarak ,belediyeyi yönetmek isteyecekler.

Yukarıda bahsettiğimiz üç grupta Hasan Karaoğlan ile beraber yeniden doğacakmış gibi beklenti içerisindeler.

YİNE HALKIN DEDİĞİ OLMADI.

Ünye’ yi bu üç grup mu yönetecek?

Büyükşehirden bu duruma müdahale gelecek mi?

Genel merkez FETOCU grupların meclise girmesine müsaade edecek mi?

Genel merkez Belediyedeki ve Ünye’deki bazı yapılanmaların önceki belediye döneminde olduğu gibi, Hasan Karaoğlan’ı etkisi altına almasına müsaade edecek mi?

AK Parti’nin adayı Karaoğlan değilde her devrin adamı olan grupların Ünye’yi yönetmesine Hilmi Güler göz yumacak mı?

Sokaktaki vatandaş dün olduğu gibi bugünde endişesi bu noktada ortaya çıkıyor.

Halkın kişisel menfaat gruplarının idaresinde  aday istemiyor asıl sorun bu.

Gelecek başkan adayı bu durumda nasıl hareket edecek? Yazdıklarımızdan ve uyarılarımızdan  faydalanacak mı ? Yoksa yeni başkanda eskisi gibi bu grupların etkisi altına girecek mi ?

Kısaca Yönetmeye mi ,yönetilmeye mi geliyor ?

Tüm bu soruların ve endişelerin cevabını bekleyip göreceğiz.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-