eskort samsun

ÜNYENETHABER

“İnsan Onuruna Yakışır Bir Emeklilik Yaşamı İstiyoruz”

“İnsan Onuruna Yakışır Bir Emeklilik Yaşamı İstiyoruz”
04 Temmuz 2023 - 16:54

DİSK Emekli-Sen Ünye Şubesi üyeleri, Emekliler Haftası kapsamında yaptığı basın açıklamasında emeklilerin sorunlarını ve taleplerini dile getirdiler.

DİSK Emekli-Sen Ünye Şubesi üyeleri, Emekliler Haftası kapsamında basın açıklaması düzenledi. Ünye Dönerçeşme Meydanında yapılan, emeklilerin sorunlarını ve taleplerinin dile getirildiği açıklama şöyle;

İnsan Onuruna Yakışır Bir Emeklilik Yaşamı İstiyoruz

Dünyada 28 Haziran-4 Temmuz Emekliler Haftası, ülkemizde ise 30 Haziran Emekliler Günü olarak kutlanıyor. Fakat içinde bulunduğumuz somut ekonomik ve politik koşullar göz önüne alındığında Türkiye’deki emekliler ne emekliler haftası ne de emekliler gününü kutlayabiliyor. Türkiye’deki emekliler, yıllar boyunca üretimin esas unsuru olarak alın teri dökmüşken, bugün açlık sınırı altındaki gelirleriyle yaşam mücadelesi veriyor. Hal böyle iken; emekliler haftası kutlama değil mücadele şiarıyla belirleniyor.

Emekliler, içinden geçtiğimiz ekonomik ve politik kriz döneminde; “istikrar” söyleminin yalnızca yoksullaşmada istikrarda görülebildiği bu dönemde, açlık sınırındaki büyük artışlar ve alım gücündeki ciddi düşüşler karşısında hem bayramı hem de emekliler haftasını “insan onuruna yakışır bir emeklilik yaşamı“ndan olabildiğince uzak karşılıyor.

Emekliler Artık Sinip Susmuyor

Bu düzen; bayram, emekliler haftası, yılbaşı ya da maaş günü dinlemiyor. Bu düzen, soframızdan dilim dilim ekmek eksiltmeye; torunlarımızın bayram harçlıklarından kırparak köprülere, buzdolabımızdan çalarak duble yollara, hastane masrafımızı katlayarak ranta, talana ve yağmaya yatırıyor. Bu düzen, emeklilerin gününden, bayramından, yaşamından çalarak hayatta kaliyor. Ancak emekliler ve bayramdan ne de yaşamlarından çalanlar karşısında sinip susmuyor.

DİSK Emekli-Sen, milyonlarca emeklinin sesi olmayı; emekliler haftasının da bayramların da emeklilerin hak ettiği biçimde kutlanması için mücadele etmeyi sürdürüyor! Yaşanabilir bir ülke için, nitelikli kamusal hizmete erişebilmek için, torunlarımıza eşit, demokratik ve adil bir dünya bırakabilmek için örgütlenmeye; hak ve taleplerimizi bir ağızdan ve yüksek sesle haykırmaya devam ediyor!

Yorgun demokratların değil; demokrasi ve sınıf mücadelesinden emekli olmayanların sendikası DİSK Emekli-Sen; iktidarın yanlış ve yanlı politikaları, ekonomik krizler ve halkı kobay olarak gören siyasiler karşısında emeğin dokuduğu her ilmeğin karşılığını talep etmeyi sürdürüyor. Dün ilmek ilmek bugünü dokuyan emekliler; bugün de yarını işçilerle, emekçilerle, gençlerle, kadınlarla hep birlikte örmeye devam ediyor.

Emekliler haftasında, insanca bir yaşam talep eden tüm emeklilere sözümüzü bir kez daha hatırlatıyoruz:

Bu âlemin bizim olduğu günlerde, emekliler haftasını şenliğe çevirecek; o güne kadar mücadeleden vazgeçmeyecek, hiçbir zaman demokrasi ve sınıf mücadelesinden emekli olmayacağız!

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-