eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÇİFTÇİLERİN GÖZBEBEĞİ “ALMİNA” GÜBRE YENİDEN SATIŞTA

ÇİFTÇİLERİN GÖZBEBEĞİ “ALMİNA” GÜBRE YENİDEN SATIŞTA
10 Nisan 2023 - 0:18

Bahçelerde üretilen ürünlerin verimini arttırmak ve bitkilerin büyümesi için gerekli gıdayı sunan besin kaynaklarından olan gübre, çiftçilerin ürettikleri ürünlerde kullandıkları önemli kaynaklarından birisi olmuş ve fındık üreticilerinin olmazsa olmazı haline gelmiştir.

Kullanıldığı dönemde çiftçilerin memnuniyetle kullandıkları ve verim aldıkları “ALMİNA” gübrenin satışı, Ünye Fevzi Çakmak Mahallesi’nde faaliyet gösteren ALMİNA Organik Gübre Bayii İşletmecisi Metin Gülay tarafından tekrar başlatıldı.

Her türlü toprağa uyumlu olan ve zengin içerik yapısı ile hem verimi hem de bitki gelişimine katkı sağlayan “ALMİNA” gübrenin satışlarına başladıklarını belirten ALMİNA Organik Gübre Bayii İşletmecisi Metin Gülay, “satıldığı dönemde büyük memnuniyet alan gübrenin satışına yeniden başladık. “ALMİNA” çok değerli bir gübredir ve tüm çiftçilerimizin kullanmasını isterim” dedi.

Gübrenin bitki için olmazsa olmaz olduğunu belirten Gülay, kalitenin en önemli nokta olduğunu ifade ederek Ünye’nin en çok okunan haber sitesi Ünyenethaber ve Ünye’nin uydudan yayın yapan tek televizyonu A52 TV kameralarına şu şekilde konuştu;

Gözbebeğimiz “Almina Gübre” Tekrardan Satışta

“ALMİNA” gübre bizim ilk göz ağrımızdır. 2012 yılında İtalya’dan getirilerek Türk çiftçisinin hizmetine sunulmuştur. Çiftçilerimiz 5 yıl boyunca bu ürünü kullandı ve çok memnun kaldı. Ancak ithalatçı firmanın krizden etkilenmesi nedeniyle bu ürünü satamadık. Satamadığımız dönemlerde çiftçilerimizden bu gübreyi çok soranlar oldu. Çünkü bu gübre her toprağa uyumludur. İçerisindeki enzimlerle beraber toprak düzenlemesi de sağlamaktadır. “ALMİNA” gübresini bilen bilir. “ALMİNA” çok değerli bir gübredir ve tüm çiftçilerimizin kullanmasını isterim. Gübrenin satışının başladığını duyan çiftçiler büyük ilgi göstermektedir. Satışının yapılmadığı 4 yıllık süre içerisinde “ALMİNA” gübrenin içeriği daha da zenginleştirildi ve mükemmel bir ürün ortaya çıktı. Fiyatı da ekonomiktir. Bugünkü şartlarla beraber fiyatları uygun tutmaya çalışıyoruz.

“ALMİNA” Gübre Her Toprağa Kullanılabilmektedir

Azot ağırlıklı, fosfor ağırlıklı, potasyum ağırlıklı gübrelerimiz var ancak bunlar dönemsel kullanılmaktadır. “ALMİNA” gübre her toprağa kullanılabilmektedir. Fakat dozunda kullanılmalıdır. Gelişmiş ocaklarda en az 600-700 gram kullanılması gerekmektedir. Bu dozların altında kullanımda çiftçiler hayal kırıklığı yaşamaktadır. Ancak 600-700-800 gram seviyelerinde kullanıldığında mükemmel sonuçlar alınır. İçerisinde fosfor oluşu bitkinin kök yapısını geliştirir. Kök yapısı gelişen bitki de topraktan daha fazla verim alır. Doğasal olaylardan da fazla etkilenmez.

Kalite, Çeşitlilik ve Müşteri Memnuniyeti

Kaliteli ve dozunda kullanılan bir gübre zararlı ile mücadele etmiş kadar faydalıdır. Bahçelerde çiftçilerin başında bir dal kurdu belası var. Çeşitli ilaçlar ve kesmeler ile bunun önüne geçmeye çalışılıyor ancak başarılı olunamamaktadır. O dalın delinmiş hali, böceğin o dalı terk etmiş halidir. Mutlaka kaliteli gübreler kullanıp, dalın öz suyunu yükseltip böceğin barınamayacağı bir hal haline gelmesi lazımdır. İlaç çözüm değildir. Seneye daha fazla ürün çeşitliliği ile çiftçilerimizin karşısında olacağız. Çiftçilerimiz zaten bizi ve kalitemizi bilmektedir. Biz Fevzi Çakmak Mahallesi Tarım Kredi Kooperatifi karşısında hizmet vermekteyiz. Alışveriş yapmak önemli değil, görüş almak, soru sormak isteyen çiftçilerimiz de bizlere ulaşabilir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-