eskort samsun

ÜNYENETHABER

Sömestri Tatilinde Umreye Gideceklere Seminer Düzenlendi

Sömestri Tatilinde Umreye Gideceklere Seminer Düzenlendi
08 Ocak 2019 - 1:37

Ünye Müftülüğü Sömestri tatilinde Umreye gidecek öğrenci, öğretmen ve velilere seminer düzenlendi. 07 Ocak 2019 Pazartesi günü Merkez Kız Kuran Kursunda düzenlenen Umre seminerine Ünye İlçe Müftüsü Ali Işık, İlçe Vaizi Hasan Özkan, Nihal Öner ile Vhki Mustafa Güneşlik ve umreciler katıldı.

Seminer Çaybaşı İlçesi Çağlayan Mh. Camii İmam Hatibi Hamza Çoldur Hoca’nın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Katılımcılara Umre ibadeti yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili bilgi verildi.

Umreye gitmeden önce Umrenin kabul olması için ilk şartın anne-babaya karşı olan görevler olması gerektiğine işaret eden Ünye Müftüsü Ali Işık, “Aile bireylerinin rızasını almayan varsa, komşularının rızasını almayan varsa lütfen bu sorunu çözmeden yola çıkmasınlar.” diyerek işin ciddiyetine değindi.  Umre’ye giderken ilk yapılması gereken iş anne baba ve aile bireyleri arasındaki kırgınlıkların giderilmesi olduğuna dikkat çeken Işık, kırgınlılar giderilmezse, küsükünlükler giderilmezse melekler insanlar için dua etmiyor” diyerek Umrecileri  uyardı. O kutsal beldelere gitmeden önce Cenab-ı Mevla’dan ne isteyeceksiniz onu şimdiden hazırlayınız diyen Işık, Hac ve umrenin çok zor bir ibadet olduğunu dile getirdi. Peygamber Efendimiz bile ”Allah’ım onu bana kolaylaştır ve onu benden kabul et,” diyerek dua etmiştir. Siz oralarda Allah’ın aşkından dolayı o meşakkatleri görmeyeceksiniz bile. Çünkü manen doyacaksınız. Bu maneviyat meyvesini yemek için, ondan zevk almak için, ruhunuzu doyurunuz.” dedi. Son zamanlarda çok tavaf yapma konusunda bir yarış olduğunu vurgulayan Işık, asıl olan çok tavaf yapmak değil, tavafı tavaf gibi yapmak önemlidir” diyerek Umrecileri bilgilendirdi.

Ünye İlçe Müftülüğünde sömestri tatilinde öğrenci, öğretmen ve veli gurubundan 43 kişi kaydını yaptırmış 07.01.2019 tarihinde  merkez kız kuran kursunda yapılan seminere umrecilerin tamamı katılmıştır. Kutsal yolculuğa Umrecilerin gidiş ve dönüş tarihleri 24 Ocak 2019-04 Şubat 2019 tarihleri olarak belirlenmiştir.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-