eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Yatırımcıya Altın Tavsiyeler

Yatırımcıya Altın Tavsiyeler
16 Ocak 2019 - 0:55

Ünye’nin tanınan kuyumcularından CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp, gazetemize döviz ve altın piyasasının son durumunu değerlendirdi.

2019 yılının sakin başladığını ifade eden Coşgunalp, geçtiğimiz haftalarda fiyatlarda artış görüldüğünü belirtti.

Altın fiyatlarının önümüzde ki yıllarda mevcut fiyatından ve TL fiyatından artacağını bu nedenle yatırımcılara altınlarının çoğaltmaları yönünde tavsiye bulundu. 

CCK Kuyumculuk İşletmecisi Cüneyt Coşgunalp açıklamasında şunları ifade etti; 

“2019 yılının başında özellikle döviz piyasası sakin bir şekilde açılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda 2019 yılının ilk 10 gününde dolar TL fiyatı 5,38-5,45 bandındaydı bu şekilde devam ediyordu. Özellikle Pazar günü Amerikan Devlet Başkanı kişisel twitter sayesinde Türkiye ve Suriye hakkında yaptığı bir açıklamayla dün sabah itibariyle döviz fiyatı biraz hareketlenme yaşandı. Bu da dolar TL fiyatı 5,25`in üzerine çıktı beraberinde Euro TL fiyatı da 6,35 kadar yükselmişti.

Dün her iki devlet başkanında görüşmesi sonucu bu sabah itibariyle sakin açılmış görünüyor. Dün 5 lira olan dolar fiyatı bugün itibariyle 5,42-5,43 TL bandına kadar gelindi beraberinde paletsel  yarışına kadar beraber Euro TL 6,18-6,20 bandına kadar gelindi. Dün külçe altın fiyatları bu fiyatlara cevap vererek 130 lira 50 kuruşa kadar çıkmıştı. Bugün ise gram altın fiyatı şuanda 250-255 lira civarında satılıyor.

Daha önce de yaptığımız analizlerde söylediğimiz gibi 2019 yılı bazen küçük- orta bazen de büyük dalgalanmalarla özelikle de 31 Martta ki yerel seçimlere kadar dalgalanarak devam edecek.  Alt bantta 5,35 üst bantta ise 5,50-5,75 kadar dolar TL fiyatı için dalgalanabilecek alan normal görünüyor. Akabinde tabi ki Euro ve altın fiyatlarında cevap verilecektir. Burada altın üzerine gelince altının fiyatı özellikle 2018`in son şeylerin itibaren güç kazanarak yükselmeye devam ediyor. 1200 ve 1220 dolar üzerinde ki fiyatlar özellikle yavaş yavaş güç kazanarak ve bulunduğu bölgeleri sağlamlaştırarak 1298 ve 1300 bandına kadar ulaştı. 1300 altın kapanışı gerçekleşirse 2019 yılı içinde oğuzsun önü açık görünüyor. Bu da ilk etapta 1325-1350 bandı ve akabinde 1350-1400 bandı konuşabilir ve görülebilir ki bu da gayet normaldir.

Tabi ki burada dünyada ki sosyal ekonomik durumlar, lojistik durumlar ve dünyada ki özellikle Suriye gibi ve Amerika’nın dünya genelinde yapacağı askeri operasyonlarla alakalı olarak da şekillenecektir.  Daha önce de söylediğimiz gibi de dünya da hafif hafif de olsa tırmanan bir enflasyon ve dünya da asla düşmeyecek ve pahalanacak enerji fiyatları var. Böyle olduğu zaman altın hiçbir zaman hareket etmeyecektir yerini koruyacaktır ve devamlı az da olsa yukarı çıkacaktır. Tüm yatırımcılarımıza ayrım yapmadan diyoruz ki mevcut yatırım portrelinizi mutlaka ama mutlaka bir kısmını altın olarak bulundurun çünkü altın önümüzde ki 1.3.5 yıl içerisinde mevcut fiyatından ve TL fiyatından eminiz ki daha yüksek fiyatlardan daha yüksek olacaktır. Bu yüzden tüm yatırımcılarımıza altın yatırımlarını korumaları, altın yatırımı olmayan yatırımcılarımıza ise portrelerini bir miktarda ise altın kapmalarını her zaman tavsiye ederiz” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-