eskort samsun

ÜNYENETHABER

Kent Konseyi’nden Kadınlar Günü Mesajı

Kent Konseyi’nden Kadınlar Günü Mesajı
08 Mart 2019 - 13:42

Ünye Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8  Mart  Dünya  Kadınlar  Günü dolayısıyla bugün bir basın açıklaması yaptı. Ünye Cumhuriyet Medyanı’nda gerçekleşen basın toplantısına Ünye Kent Konseyi Başkanı Adnan Sobi, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevindik Diktepe Demir ve kadın meclisi üyeleri katıldı.

8  Mart  Dünya  Kadınlar  Günü’nü “Kadın emekçilerin sömürgeye, baskıya, zulme, şiddete, haksızlığa, eşitsizliğe, özgür birey olma ve geleceği birlikte koruma adına, tüm dünyada ve ülkemizde kutlanan Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’dür.” Diyerek tanımlayan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevindik Diktepe Demir açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Kadınlar Dünya’nın her yerinde, daha iyi yaşama ve çalışma koşulları ve şid- dete dur demek için haklı mücadelesini sürdürmektedirler. Ne yazık ki; bir çok  uluslararası  sözleşmeler ve uygulanan politikalara rağmen kadınlar siyaset, eko nomi ve karar mekanizmalarında erkeğe karşı ikincil konumda kalmaya devam etmekte ve eğitim, kültürel, siyasal, dinsel, ideolojik nedenlerden dolayı ayrım cılığa uğramakta ve dışlanmaktadırlar.

Dünyada yaşanan insan hakları ihlallerinin de en yoğun şekilde muhatapları kadınlardır. Şiddet gören kadınların oranı ne acıdır ki her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde her 3 kadından 1 tanesi şiddete maruz kalmakta; engelli kadınlarımız ve kızlarımız eğitim, sağlık, ekonomik ve sosyal alanlarda çoklu ayrımcılığa uğ-  ramaktadırlar. Ülke gündeminden inmeyen kadın cinayetlerini, çocuk gelinleri, çocuk anneleri, çocuk istismar ve kadına yönelik şiddeti engelleyen, savaş ve göç mağduru kadın, çocukların ve kız çocuklarının haklarını koruyan yasal dü zenlemelerin ve bu konuda imzalanan uluslararası sözleşmelerin gereği yerine getirilmelidir.

Kadınların güçlü olabilmesi, eşitsizliğe, adaletsizliğe karşı, yeni dünya koşul larında söz sahibi olmak ve haklarına sahip çıkabilmeleri için kız çocukları oku- tulmalı ve eğitimin önü açılmalıdır. Kadının toplumdaki yerinin ve değerinin artı rılması için, sadece kadın değil erkekler de dahil olmak üzere toplumun tamamı eğitilmelidir. Eğitilen ve güçlenen kadın; aile ve toplumda birey olarak yer alma lı, sahip olduğu hakların değerini bilmeli ve hakların korumalıdır.

Kadın insanlığın devamlılığıdır ancak kadına sadece anne olmak gibi tek bir rol verilmemelidir. Kadın çalışmalıdır ; sosyal hayatın içerisinde olmak,yaşamın bir parçası olmak ve mutlu olmak, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalış –  malıdır.Kadın güç gerektiren işler hariç, erkeğin yaptığı her işi yapabilecek bece ri ve kabiliyettedir. Kadın kariyer veya çocuk sahibi olmak arasında karar  ver mek zorunda kalmamalı. Çünkü annelik ve kariyer birbirinin alternatifi değil, bir bütünün diğer parçası ,kadının gücü ve becerisi ile birlikte yürütebileceği tercih lerdir.

Bizler özgüvenli ve öz değerlerine sahip kadınlar yetiştirmeliyiz. Kadın kendi temel hakları, özgürlükleri, ihtiyaçları ile bir bireydir. Kendi yaşam kaynaklarını karşı- layabilecek kadar güçlüdür. Hak aramamalı olan haklarımıza sahip çıkmalıyız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün dediği gibi;

’’ Şuna inanmak lazımdır ki  ;Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.                                                                                     ATATÜRK   ‘’

 

Toplumlar ancak eğitimli kız ve kadınlarla güçlü bir nesil ve sağlam bir gele- cek kurabilirler. Kadının toplumlumdaki yerine ve önemine; bilimde, sporda, sa natta, siyasette, ekonomide kadının gücüne ve başarısına sadece 8 Mart’ta değil her gün inanıyoruz ve inanmalı ve güvenmeliyiz …

     Tüm Kadınlarımızın  ‘’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ‘’  nü kutlar;  özgür, sevgi barış ve adaletli, mutlu bir yaşam, başarılı ve umutlu bir gelecek dilerim” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-