eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

7-18 Mart “Bilim ve Teknoloji” Haftası

7-18 Mart “Bilim ve Teknoloji” Haftası
14 Mart 2019 - 23:19

Türkiye Teknikerler Birliği ORDU İl temsilcisi Musa Kıranlı, 7-18 Mart “Bilim ve Teknoloji” Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı;

Bilim ve teknoloji hayatımızın her noktasında yer almakta olup, Mesleki Teknik Eğitim gören, toplumun her kesimin ilgilendiren Tekniker ve teknisyenler, teknoloji ve bilimin aranan ana elemanları, vazgeçilmezleridir.

Bilim ve teknoloji alanında ilerlemenin ilk adımı, Mesleki Teknik eğitim; Fen Liseleri, Meslek Liseleri, Meslek Yüksek Okullarıdır. Bu okullarda yetişen nitelikli elemanlar tekniker ve teknisyenlerdir. Toplumun her kesimini ilgilendiren Tekniker ve teknisyenler teknoloji ve bilimin ana elemanları vazgeçilmezleridir.

Ordu ilimiz ve ilçelerimizde birbirinden kıymetli, deneyimli, birikimli, devletin değişik kademelerinde etkin yerlerde görev yapmış ve yaptıkları görevlerinde başarılara imza atmış bugün yerel yönetimlerde adaylarımız olması büyük bir şanstır. Ordulular, Ünyeliler, Fatsalılar, düğer tüm ilçelerimiz bu şansı iyi değerlendireceklerinden kimsenin şüphesi olmasın. Evet, 1 Nisan’da ve sonrasında tüm Türkiye Ordu’yu konuşacaktır. Umarım Ordumuz bilim ve teknolojinin kullanıldığı modern bir kent olarak herkesin yaşayabilirim diyeceği örnek bir yaşam merkezi olacaktır.

Çok kıymetli yöneticilerimiz, kamu kurum ve kuruluş amir ve yöneticileri; gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmak, kaliteli yaşam standartlarına sahip olabilmek için Bilim ve teknolojiyi kullanmalıyız. Bilim ve Teknoloji konularındaki gelişmelerimiz bölge ekonomimize ve refahımıza katacağı katkıların yanı sıra kültürümüze de büyük katkılar katacaktır. Teknolojiyi iş dünyası ile buluşturmak adına Ordu OSB de, yeni kurulacak olan ÜNYE OSB içerisinde mutlaka bilim ve teknoloji merkezi, mesleki eğitim mutlaka yer almalıdır.

Artık dünya bilim ve teknolojiye odaklanmış, ülkelerin gelişmişlik düzeyi bilim ve teknolojinin hızıyla ölçülmektedir.

Bilim ve Teknoloji de geri kalan toplumların çok kısa süreler zarfında bu konularda ilerlemiş medeniyetler ve ülkeler karşısında bir nevi sömürge durumuna düşecek olduklarını söylemek için kahin ve ya çok zeki olmaya gerek yoktur.

Bilim sadece pozitif bilimler kabul edilen fizik, kimya, biyoloji vs. gibi dallar dışında ülke yönetimleri, ülke ekonomi yönetimleri gibi birebir insan hayatını ilgilendiren her türlü kanala, olguya ve de konuya girmiş bulunmaktadır.

Bakınız; Bilim ve teknolojide ilerlemek demek koskocaman holdinglerin utanç verici bir şekilde yaptığı gibi dışarıda (özellikle Çin’de) üretilen cihazları satacak mağaza zincirleri kurmaktan ibaret değildir. Yabancı yatırımcı çekeceğiz diye yabancı şirketlerin ülkelerin bizlere vermedikleri teknoloji ile sadece ucuz işgücümüz ile montajcıları olmak ise hiç değildir. Dışarıdan ithal ederek değil, üreterek zenginleşecek ve gelişeceğiz. Ülkemizde bunu yapacak nitelikte Yüksek Teknik öğrenimli Tekniker potansiyeli vardır. Tekniker potansiyelini harekete geçirmek ülkemizi bulunduğu yerden daha yukarıya çıkaracaktır.

Ülkemiz geleceğinde yerinde sağlam adımlar ile gelişmiş Avrupa ülkeleri sıralamasındaki yerini alacağından teknikerler birliği ve milletimiz olarak şüphemizin yoktur.

Bilimsel ve teknolojik gelişmelere ayak uyduran ve aldığı eğitimlerle bu konularda öne çıkan bireylerden oluşan ülkeler öne çıkmaktadır. Bu nedenle teknoloji kullanım kültürünü anahtar yetkinlik kabul eden bir mesleki teknik eğitim sistemi, Türkiye’nin atılım stratejisinin en önemli parçalarından birisi olarak değerlendirilmeli ve düşünülmelidir.

“Dünyada, her şey için, medeniyet için, hayat için başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır. Yalnız ilmin ve fennin, yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişimini anlamak ve ilerlemeleri zamanında takip etmek şarttır. Bin, iki bin, binlerce yıl önceki ilim ve fen lisanının koyduğu kuralları, şu kadar bin yıl sonra bugün aynen uygulamaya kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir.” Diyerek bizlere geçmişten günümüze yarınlarımıza ışık tutan M.Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm vatan şehitlerimizi rahmetle minnetle dua ile anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Bilim ve teknoloji hızla gelişmekte, Ülke olarak da bu hız ve değişime ayak uydurmaya çalışmaktayız. Bilim ve teknoloji alanında ilerlemek, çağa ayak uydurmak, yenilikleri yakından takip edip Ülkemize yeni değerler katabilmek hepimizin görevidir. Edirne’den Kars’a bilim ve teknolojinin aranan ana elemanları yükse teknik öğrenimli teknikerler olarak Bilim ve teknolojinin önemini vurgulamak ve bilimsel düşünme yeteneğini haiz nesiller yetiştirmek amaçlı kutlanmakta olan Bilim ve Teknoloji haftasını kutluyoruz.

Teknikerler ülkemizin üretici işgücü, sağlıklı beslenme, tarım ve zıraatın teknoloji ile bütünleşmesi, modern sağlıklı güvenli konutlar yaşam alanları, kaliteli yaşamdır.

Nitelikli elemanların olduğu toplumlarda ulaşılmayacak hedef, aşılmayacak sorun yoktur. Türkiye’nin yüksek öğrenimli teknik eleman potansiyeli harekete geçirildiğinde hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Ülkemiz bulunduğu yerden daha yukarı seviyelere çıkacaktır.

Bu hedeflere ulaşılması, bilimsel düşünme yeteneğini haiz nesillerin yetiştirilmesi ve eğitim seviyesinin yükseltilmesiyle mümkündür. Mesleki ve Teknik Eğitime önem verilmelidir. Mezunların istihdam edilmesi sağlanmalıdır. Meslek Yüksek Okullarından mezun olan arkadaşlarımıza, çalışma-üretme, mesleklerini yerine getirme, insanlığa teknolojiye hizmet verilmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır ki; istihdam artarak işsizlik azalacak ve gençlerimiz aldıkları teknik eğitim bilgi ve becerileri ile ülkesine ve milletine hizmet etme imkanı sağlanmış olacaktır.

Bizler ülkemizi insanlarımızı seviyoruz. Yalnızca sorunlarımızı dile getirmiyor, çözümleri de söylüyoruz. Her mesleğin meslek denetimi meslek odası var iken 3 milyon teknikerlerin meslek odası olmaması izah edilemez. 2 yıl üniversite teknik eğitim alan MYO mezunları tekniker arkadaşlarımızın meslek odası olmaması anlaşılır değildir. YöK ve MEB tarafından yapılacak çalışma ile yetki ve sorumlulukları belirlenmeli, Lisans tamamlamadaki eşitsizlik ortadan kaldırılmalı lisans tamamlama tüm teknik branşlara tanınmalı, ya da Mesleki Eğitim Okulları bir an önce Teknoloji Fakültelerine dönüştürülmelidir.

Bugün Türkiye de farklı branşlarda 2 yıl üniversite teknik eğitim alarak ülkemizin değişik bölgelerinde, tüm engellemelere yetki gaspına karşın sanayi ve teknoloji alanında hizmet vermekte olan birçok “tekniker” “teknisyen” meslektaşlarımızın varlığını görmezlikten gelenlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ülkemizin Dünya ülkeleri ile yarışması için, bulunduğu yerden daha yukarıya çıkması için mutlaka mesleki teknik eğitim mezunu Tekniker potansiyeli harekete geçirilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerimiz ile Edirne’den Kars’a bilim ve teknolojinin aranan ana elemanları yükse teknik öğrenimli teknikerler olarak; Bilim ve teknolojinin önemini vurgulamak ve bilimsel düşünme yeteneğini haiz nesiller yetiştirmek amaçlı kutlanmakta olan Bilim ve Teknoloji haftasını kutluyor, bilim ve teknoloji alanında çalışmalar yapan bilim insanlarını, akademisyenleri, konu ile alakalı tüm insanları saygıyla sevgiyle selamlıyor, Ünye de, Fatsa da tüm ilçelerimizle birlikte Ordu da bulunan tüm branş teknikerleri ORDU Teknikerler Birliği Kurulmasında göreve davet ediyorum.

Türkiye Teknikerler Birliği ORDU İl temsilcisi

Teknikerler Derneği Kurucu Başkanı Musa KIRANLI

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-