eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye’de “Ağaç Yakma Sanatı” Sergisi Açıldı

Ünye’de “Ağaç Yakma Sanatı” Sergisi Açıldı
19 Mart 2019 - 2:02

Ünye’de  “Ağaç Yakma Sanatı” sergisi sanat severlerle buluştu.

Ünye’de  Emekli öğretmen Cengiz Tatlı tarafından yapılan “Ağaç Yakma Sanatı” sergisi, Ticaret Borsasında Ünyelilerle buluştu. 

Her bir sanat eserlerinde çömlekçilik,  balıkçılık ve fındık simgeleri  bulunan Ünye’den izler taşıyan eserler, sergiyi ziyaret eden vatandaşlar tarafından oldukça beğeni topladı. 18 Mart pazartesi açılan “Ağaç Yakma Sanatı” sergisi, 23 Mart cumartesi gününe kadar ziyarete açık olacak.

Ağaç Yakma Sanatçısı Cengiz Tatlı yaptığı konuşmada şunları ifade etti;

“Emekli meslek lisesi makine bölümü ve aynı  zamanda teknik resim öğretmeniyim. Ağaç yakma alanında Ünye’nin  ilk ve tek sergisi açıldı. Bu zaman sürecinde benden sonra bu sanatı Ünye’de devam ettiren olur mu, olmaz mı, görüceğiz. Bende bir başlangıç yaptım. Eğer yeni nesil bu sanatı devam ettirmek isterse bir yol açmış olacağım. Hiç bir şekilden kopya almadan, Ünyeyi örnek alarak, kendi tasarımımı ve kendime özgü çalışmalar yapmış bulunmaktayım. Tasarımda Ünye’de bulunan çömlekçilik, balıkçılık, ve fındık simgelerini kullandım. Sergimiz Cuma gününden sonra sona ermiş olacaktır.” diye konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-