eskort samsun

ÜNYENETHABER

Dünya Şampiyonu Ünye’de

Dünya Şampiyonu Ünye’de
18 Mart 2019 - 18:27

ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’na Ordu’nun Ünye ilçesinden katılan Türkiye Halter Milli Takım Sporcusu Yusuf Fehmi Genç, kilosunda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.

Şampiyona sonrası memleketi Ordu’nun Ünye ilçesine dönen sporcu, önce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde okul idarecileri ve arkadaşları tarafından tezahuratlarla karşılandı. Türk bayrağı ve pankartlar açan grup, sporcu Genç’i omuzlarla taşıyarak terminalde coşku yaşadı. 

Daha sonra ailesi, okul idaresi ve arkadaşlarıyla birlikte Ünye Cumhuriyet Meydanı’na gelen Sporcu Yusuf Fehmi Genç’i AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney,  İlçe Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Aydın Kuyumcu, İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Bahri Aslışen karşıladı.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, bu başarın kendilerini gururlandırdığını belirterek, “Yusuf Kardeşimizin başarısı Ordu’muzun ve Ünye’mizin başarısı. Ailesini, antrenörünü tebrik ediyorum. İnşallah Yusuf kardeşimiz başarılarına başarı katacaktır. Ordu’muza ve Ünye’mize bu gururu yaşatan sporcumuzu tebrik ediyorum” dedi.

Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, başarının bir tesadüf olmadığını, düzenli ve azimli çalışmayla sporcu Yusuf Fehmi Genç’in bu başarıyı elde ettiğini söyledi.

Bu gururun sadece Ünye ve Ordu’nun  değil, Türkiye’nin bir gururu olduğunu ifade eden Kaymakam Güney, şunları söyledi:

“Hiçbir başarının tesadüf olmadığı gibi bu başarı bir tesadüf değil. Adım adım gayretle, sabırla, özveri ile yapılan çalışmaların neticesinde ortaya çıkmış bir başarı. Yusuf kardeşimiz başta bölge, daha sonra ulusal düzeyde katıldığı müsabakalarda hep başarılarını arttırarak geldi. Her başarı elde ettikten sonra gelişinde daha bir ciddiyet, daha bir tevazu, daha bir disiplin eseri gördüm. Ve dedim ki, inşallah kardeşim Avrupa’da da Dünya’da da başarılı olacaksın. Bugün ise Yıldızlarda Dünya Şampiyonluğu ile yanımızda. Bu bizim için, Ordu ve Türkiye için büyük bir gurur. Bu gururun yaşlandığı, Ünye’ye anlatıldığı gün ise 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü. Bu da bu başarıyı daha anlamlı kılıyor.”

Türkiye Halter Milli Takım Sporcusu Yusuf Fehmi Genç, “Çok mutluyum ve gururluyum. Böyle özel bir günde memleketime döndüm, duyguluyum” diyerek duygularını ifade etti.

Ordu’da 3 yıl önce Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Halter Federasyonu’nun desteği ile başlatılan ‘Halter de Yeni Yeteneklerin Keşfedilmesi’ amacıyla başlatılan eğitim programı kapsamında keşfedilen sporcu Yusuf Fehmi Genç, uzun soluklu çalışmasının meyvesini dünya şampiyonu olarak almış oldu.

Sporcu Yusuf Fehmi Genç, 61 kg’da silkmede 146 kg kaldırarak dünya şampiyonu olurken, ayrıca koparmada 108 kilo ile bronz, toplamda ise 254 kiloluk derecesiyle gümüş madalya kazanmıştı. 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-