eskort samsun

ÜNYENETHABER

Güvenler 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğrencilerinden Kur’ana Geçiş Töreni

Güvenler 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğrencilerinden Kur’ana Geçiş Töreni
20 Mart 2019 - 12:36

Güvenler 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğrencilerinden Kur’ana Geçiş Töreni

Ünye İlçe Müftülüğünce 4-6 yaş kur’an kurslarımızda faaliyetler devam ediyor. Bu kurslarımızdan biri olan Güvenler 4-6 yaş grubu kur’an kursu Neşeli Bulutlar sınıfı öğrencileri, harfleri öğrenerek kur’ana geçişlerini düzenledikleri program ile gerçekleştirdiler.

Programa İlçe Müftüsü Ali Işık, Müftülük Vaizi Hasan Özkan ve öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Müftü Ali Işık yaptı.

Programlarda öğrenciler Kuran-ı Kerim okurken, bazı öğrencilerde öğrendikleri duaları, hadisleri ve ilahileri izleyiciler ile paylaştılar. Öğrencilerin üstün performansı ve sundukları kur’an ziyafeti İlçe Müftüsü ve veliler tarafından büyük beğeni kazandı.

Kuran’a geçiş programı için veliler tarafından hazırlanan pasta, çocuklar tarafından kesilirken, velilerin heyecanı ise gözlerinden okundu. İlçe Vaizi Hasan Özkan ise kur’ana geçen öğrencilere başarı belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim etti.

Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum” konulu konferans gerçekleştirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü organizasyonuyla “Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum” konulu bir konferans veren Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten, “Peygamberimizin en büyük mücadelelerinden biri kadın hakları mücadelesi olmuştur” dedi.

Merkez Kız Kur’an kursu konferans salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programa İlçe Müftüsü Ali Işık, müftülük vaizleri Nihal Öner, Aynur Bilgiç, Hasan Özkan, müftülük şube müdürü Abdulbahri Bilişmek ve kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten konferansında yaptığı konuşmada, ”Kur’an-ı Kerim, insanlığın kadın tasavvurunu, insanlığın kadına bakışını değiştiren bir kitap olmuştur. Sevgili Peygamberimizin rahmet mesajlarını dünyaya yaymaya başladığı günden itibaren Mekke ve Medine yıllarını incelediğimiz zaman göreceksiniz ki, aslında Peygamberimizin en büyük mücadelelerinden biri kadın hakları mücadelesi olmuştur. İslam Peygamberi hayatının hiçbir yerinde kadını dışlamamıştır” şeklinde konuştu.

Program Esma Erten’e çiçek ve hediye takdimiyle sona erdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Dualarla Yâd Edildi

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü haftası münasebetiyle ilçemiz Ünye’de çeşitli programlar gerçekleştirildi. Hafta münasebetiyle, Müftülüğümüz 18 Mart 2019 Pazartesi günü Merkez Büyük Camide sabah namazı buluşması gerçekleştirerek program düzenledi.

Gerçekleştirilen programda kur’an kerimler okundu, okunan hatimlerin duaları yapıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi ve okullardaki çeşitli gösteriler ile gün boyu devam etti.

İlçe Müftüsü Ali Işık, Şehit Yakını Personellerimizi Makamında Ağırladı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma haftası münasebetiyle İlçe Müftüsü Ali Işık, müftülük bünyesinde çalışan şehit yakını personellerini makamında ağırlayarak onlarla bir süre sohbet etti. İlçe müftüsü, “Sizlerle beraber çalışmaktan dolayı onur duyuyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler dilerim” dedi.

Şehit yakınları ise, İlçe Müftüsü bizleri çok güzel ağırladı. Bizlerle her konuda ilgilenen müftümüze çok teşekkür ederiz” dedi. Ziyaret hatıra fotoğrafı çektirerek sona erdi.

İlçe Müftüsünden Anafartalar 4-6 Yaş Kur’an Kursuna Ziyaret

İlçe Müftüsü Ali Işık’ın kur’an kurslarına ziyaretleri devam ediyor. Bu ziyaretlerden bir tanesi de 18 Mart 2019 Pazartesi günü Anafartalar 4-6 Yaş kur’an kursuna gerçekleştirildi.

Müftülük Vaizi Hasan Özkan’la beraber minik öğrencilerle eğlenen ve onlarla bir süre sohbet eden İlçe Müftüsü Ali Işık daha sonra çocuklarla beraber yemek duası yaptılar.

Kurs faaliyetleri hakkında yönetici Hacer Başaran’dan bilgi alan ilçe müftümüz daha sonra buradan ayrıldılar.

Aylık Din Görevlileri Toplantısı ve ”Çanakkale Ruhu” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Ünye Müftülüğü tarafından her ay gerçekleştirilen aylık din görevlileri toplantısı 19 Mart 2019 Salı günü Halil Efendi Sosyal tesislerinde yapıldı. İlçe Müftüsü Ali Işık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğünden gönderilen talimatlar din görevlilerine tebliğ edildi.

Gerçekleştirilen toplantının ardından Kişisel Gelişim ve Sosyal İletişim Uzmanı Fatih Akbaba’nın konuşmacı olarak katıldığı “Çanakkale Ruhu ve Mehmet Akif Ersoy İle Anlaşabilmek” konulu konferansa geçildi.

Yaz konağı Mahallesi Lahna Camii İmam Hatibi Mehmet Akif Kısacık’ın kur’an tilavetinin ardından, İlçe Müftülüğünün düzenlediği liseler arası ”Çanakkale Şehitlerine” adlı şiir okuma yarışmasında dereceye giren Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Huri Cambaz ”Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini davetlilere takdim etti.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-