eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye’de Dünya Down Sendromu Farkındalık Etkinliği Yapıldı

Ünye’de Dünya Down Sendromu Farkındalık Etkinliği Yapıldı
21 Mart 2019 - 13:33

Ünye Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Okulunda 21 Mart Dünya Down Sendromlular Gününe özel etkinlik düzenlendi.

Okul öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan etkinlikte öğrenciler ve öğretmenler şiirler, şarkılar, dans gösterileri ve slaytlarla salonda bulunan izleyicilere günün önemini en güzel şekilde aktardılar.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan okul müdürü Ahmet Ali Tikenoğlu şunları ifade etti; “Bugün okulumuzda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle bu özel gün için program düzenledik. Hepimizin bildiği gibi down sendromu bir hastalık değil bir farklılıktır. Ortalama 800 doğumdan bir tanesi down sendromlu olduğu, Dünya’da 6 milyon Türkiye’de de ortalama 70 ile 100 bin arasında olduğu bilinmektedir. Okulumuzda ise onların eğitimini yapacak kadromuz mevcuttur. 17 şubemiz, 91 öğrencimiz, kadrolu 12 ve ücretli 36 civarında öğretmenimiz bulunmaktadır. Bu programda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından program, down sendromlu Yiğit Muhammet’in annesi Ayşe Kurt’un oğlu için yazdığı şiir ve Rojda Koca isimli öğrencinin annesinin kendisine yazdığı mektup salonda duygusal dakikalar yaşattı.

Program okul özel eğitim öğretmeni Naziye Topuzoğlu’nun şiiri, okul öğrencisi Zehra Efiloğlu’nun müzik dinletisi ve Müzik Öğretmeni Sedat Korkmaz’ın öğrencilerle birlikte yaptığı müzik dinletisiyle devam etti.

Okul Özel Eğitim öğretmeni Şule Çelik günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları ifade etti; “21 Mart Dünya Down Sendromlular Gününün tarihini anlamlı kılan yine down sendromlu kişiler kadar özeldir. 21. kromozomlarının 2 değilde 3 tane olması takvimlerde 21 ve 3 rakamını özel kılıyor. Down sendromuna sahip insanlar vücutlarında 46 yerine 47 kromozoma sahiptir. Down sendromlu kişiler de diğer insanlar gibi tüm duyguları yaşıyor ve anlayış bekliyorlardır. Bugün toplumsal bilinç yaratmak açısında önemli bir fırsattır. Hep birlikte bu gün ile birlikte farkındalık oluşturmamız gerekmektedir. Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz bir yaşam dileğiyle..” diye konuştu.

Programın kapanış konuşmasını yapan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz şu şekilde konuştu; Bu gün sizlerle down sendromu günü nedeniyle anlamlı program yaptığınız için hepinize teşekkür ederim. Bizler down sendromlu bireylerimizin toplumda daha rahat yaşaması için ve ihtiyaçlarının daha rahat karşılayabilmeleri için bu gibi sosyal etkinlik programlarımı devam ettirmeliyiz. Aslında toplum olarak daha çok sevgiye ve ilgiye ihtiyacımız var. Daha fazla ilgi, daha fazla sevgi ve daha fazla hoş görü ile bireylerimizi topluma kazandırabiliriz.”şeklinde konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-