eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Veyisoğlu, Elinde Mahsülü  Kalan Üreticilere Seslendi

Veyisoğlu, Elinde Mahsülü  Kalan Üreticilere Seslendi
26 Mart 2019 - 1:05

Ünyeli fındık tüccarı Kenan Veyisoğlu, elinde mahsülü  kalan üreticilere seslendi. Şuan ki fiyatların gayet makul olduğunu söyleyen Veyisoğlu, aynı zamanda fındıkta sayım yapıldığını ama hava şartlarının kritik olması sebebiyle sayımın değişebileceğini belirtti.

Faturalı fındık fiyatının 16,250 TL, sahil fındık fiyatı ise 15,750 TL olarak satıldığını ifade eden Veyisoğlu Tarım İşletmecisi Kenan Veyisoğlu, gazetemize özel yaptığı açıklamasında şöyle konuştu;

Fındık ihracatı geçen seneye göre aşağı yukarı aynı. Şuan 4000 ton kadar eksiklik görünüyor. Fındık ihracatının durumunda 4000 ton eksiklik var. Geçen seneyle aynı durum gözüküyor. Sahil fındık fiyatı 15,750 TL’dir.

Fındık fiyatında değişiklik var. Bundan 10 gün öncesine göre 1 TL arttı. Yani şuanda faturalı fındık fiyatı 16,250 TL, Sahil fındık fiyatı ise 15,750 TL temiz olarak geçiyor.

Fındık için bu fiyatlar gayet makul. Şuan ki halkın fındık satımı çok az ama  elinde mahsülü olanlar için bu fiyatlar satılabilecek fiyatlardır. Hala satmayan varsa tavsiyem şudur ki bu fiyatlar gayet makuldür.

Fındıkta sayım yapıldı ama hava şartları kritik, sayımını değiştirebilir.  Bu sene fındık sayımına bakarsak iyi görünüyor ama hava şartları ne gösterir bilemiyoruz. ” diye konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-