eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

ÜNYE BELEDİYE MECLİSİ YARIN TOPLANIYOR

ÜNYE BELEDİYE MECLİSİ YARIN TOPLANIYOR
05 Nisan 2019 - 3:17

31 Mart yerel seçimlerin ardında cumartesi saat 11’de Ünye Belediye Meclisi ilk toplantısını yapacak.Ünye Belediye Meclisinde 5 siyasi parti bulunuyor. Mecliste Ak partiden 21 üye,Mhp’den 3 üye,Saadet partisinden 5 üye,CHP’den 1 ve İYİ Partiden 1 üye olmak üzere 31 üye yer alacak.

Kanunun meclisin ilk toplantısı için öngördüğü tarih (seçimlerin ilanını takip eden 5. gün) kesin olduğundan, beşinci günün çalışma günü olup olmaması önem arz etmeyecek, bu yüzden günün hafta sonuna gelmiş olması toplantının yapılmasına engel teşkil etmedi.

3- MECLİS BAŞKANLIK DİVANI VE OLUŞUMU

Seçim sonuçlarının ilanını takip eden beşinci günde toplanan belediye meclisinde, belediye başkanınca (yokluğunda en yaşlı üye) geçici kâtip üyelerin (en genç 2 üye) başkanlık divanına davet edilmesinden sonra yoklama yapılması ve toplantı için salt çoğunluğun mevcut olduğunun tespiti yapılacak.

Bu toplantıda salt çoğunluğun sağlanamaması halinde Kanunun 22 nci maddesi gereğince başkan, gün ve saatini tespit ederek en geç üç gün içinde toplanmak üzere meclisi tatil edecektir.

Meclisin ilk toplantısının zorunlu konularından biri, 5393 sayılı Kanunun 19’uncu maddesinde başkanlık divanı seçimi olarak belirlenmiştir. Aynı maddeden başkanlık divanının “Meclis birinci başkan vekili”, “Meclis ikinci başkan vekili” ve “Kâtip üyeler” den oluşacağı anlaşılmaktadır.

İHTİSAS KOMİSYONLARINA ÜYE SEÇİMİ

Bu konuda Birliğimiz internet sitesinde ayrı bir rehber yer almakta olup belediyelerimizin bu Rehberdeki açıklamalar ile hesaplamalardan yararlanabileceği değerlendirilmektedir.

5- ENCÜMENE ÜYE SEÇİMİ Belediye encümeni aşağıdaki şekilde oluşturulacaktır.

FAALİYET RAPORUNUN GÖRÜŞÜLMESİ

Kanunun 56 ncı maddesine göre hazırlanacak faaliyet raporunun meclisin nisan ayı toplantısında belediye başkanı tarafından meclise sunulacağı düzenlendiğinden, seçimleri takiben yapılacak ilk meclis toplantısının (Nisan ayında yapılacak) kanunen belirlenmiş gündem maddelerinden biri de faaliyet raporunun görüşülmesi olacaktır. 31 Mart 2019’da yapılacak seçimlerde yönetim değişikliği yaşayacak belediyelerde önceki başkan tarafından hazırlanan faaliyet raporunun yeni başkan tarafından meclise sunulması gerekecektir

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-