eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye’de 2019 Yılı Turizm Şenlikleri

Ünye’de 2019 Yılı Turizm Şenlikleri
17 Nisan 2019 - 15:37

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, bugün Ünye’de düzenlenen  ‘2019 Yılı Turizm Şenlikleri’ ile kutlanmaya başlandı.

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Okul Müdürü Ahmet Türköz konuşma yaptı.

Ardından Okulunun Yeteneği Sensin e-Twinning Projesi kapsamında düzenlenen Yetenek Sizsiniz Turizm Final Etabı gerçekleşti. Final birincisi Kaan Yusuf Erol ile Nisanur Seğmen oldu. Birinci olan öğrencilere ödül vermek üzere sahneye çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz bu güzel program için okul yönetimi ve öğrencileri kutladı.

Alanya’da düzenlenen  4. Geleneksel Turizm Haftası yarışlarında dereceye giren okul öğrencilerine ödül töreni düzenlendi ve sonrasında, fotoğraf sergisi gezildi.

Son olarak açık büfe ikramlar ile devam eden  programa Ünye Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve şube müdürleri, Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, turizmciler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Türköz, Türkiye’de turizmin önemine değinerek yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;

“Bugün burada Turizm Haftası Kutlama Kapsamında toplanmış bulunmaktayız. Bacasız sanayi olarak nitelendirilen Turizm hepimizin de bildiği gibi Ülkemizin tanıtılması, ekonimizin birleşmesi, milletimizin güçlenmesi, milli gelirimizin artması ve insanımızın mutlu bir şekilde yaşayabilmesi için çok büyük bir öneme sahiptir. Birçok medeniyete eşiklik etmiş, bu medeniyetten kalma çok zengin tarihi ve mirasa sahip, doğal güzellikleriyle bir cennetti andıran aynı anda dört mevsimi yaşanabildiği, kıtalar arasında bir köprü konumunda olan Ülkemiz turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı merkezlerinden biridir. İlimizde de bu alanda her geçen daha büyük adımlar atan turizm potansiyelinin sürekli artmakta olması bizim için önemli bir gelişmedir. Bu konuda toplumuzun ilgisini çekmek, çalışma ve tanıtımları, yurdumuzda ve bütün dünyada duyurmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm haftası kutlamaları yapılmaktadır. ” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-