eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye Halk Pazarında Son Durum

Ünye Halk Pazarında Son Durum
17 Nisan 2019 - 17:17

 

Ünye’de her Çarşamba kurulan halk pazarında sebze fiyatlarında düşüş yaşandı.

 Yaptığımız röportajda pazar esnafları bu hafta patates ve soğan fiyatlarının yüksek olduğunu fakat sebze fiyatlarında düşüş gözüktüğünü ve vatandaşlarında alım gücünün geçen haftaya oranla daha iyi olduğunu belirttiler.

Pazar esnafları;

Sebzeler düşmeye devam edecek.

“Sebzelerin fiyatları düşmeye başladı. Patlıcan ve salatalık 3,5 TL, biber türlerinde; dolmalık biber, sivri biber,  çarliston biberler ve köy biberlerinin hepsi 7,5 TL’dir. Elma 2 TL, domates 6 TL’dir. Tahminimce domates fiyatları ramazana kadar düşmez ve sebze fiyatları ise yükselmek yerine taban fiyatı 2,5 TL’ye kadar düşer.Halk daha önce sebzeleri 13 TL kadar bir fiyatta yediği için, 7,5 TL fiyatları onlara bedava gibi geliyor. Biber patlıcan ucuzladığı için halkın üründe alım yoğunluğu var.”

 

 

Sebzeleri altın gibi satıyoruz.

“Patates ve soğan fiyatları yükselişte ama diğer sebze fiyatlarında yükselme gözüküyor. Fiyatlar düşüşte olduğu için altın gibi sebze satıyoruz. Patates 5-6 TL, soğan 6,5 TL, marul 4 TL, pırasa 6 TL, havuç 4 TL, limon 5 TL, fasulye 7 TL’dir. Domatesin yükselme sebebi ise ihracat başlamış ve biraz daha pahalanacağını söylüyorlar.”

 

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-