eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Ünye Müftüsü Ali Işık’tan Berat Gecesinin Önemi

Ünye Müftüsü Ali Işık’tan Berat Gecesinin Önemi
19 Nisan 2019 - 0:39

Ünye Müftüsü Ali Işık, Cuma akşamı idrak edilecek olan Berat Kandili münasebetiyle İslam âleminin Berat gecesini tebrik etti.

Işık, Berat’ın, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran Rabbimizle, taat ve itaat zemininde buluşturan bir yakınlaşma olduğunu belirterek şunları ifade etti;

Ünye Müftüsü Ali Işık: “Dini anlayışımızda af, merhamet ve mağfiret vesilesi olarak kabul edilen mübarek Berat gecesini Cenab-ı  Hakk’ın lütuf ve inayetiyle, hep birlikte 19.04.2019 cuma akşamı idrak etmiş olacağız.

Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırmıştır.

Beratın ilk şartı, kimlerden ve nerelerden uzak duracağımızı; kimlere ve nelere yakın olacağımızı bilmektir. Bu itibarla Berat ruhumuza ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan “Berat etmek” içim eşsiz bir fırsattır.

Kulluk yolculuğumuzdaki değişim ve dönüşümün en önemli işaretini resmen berat, kişinin doğuştan günahlardan beri olduğunu bize haber veren önemli müjdedir.

Berat, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran Rabbimizle, taat ve itaat zemininde buluşturan bir yakınlaşmadır.

Berat gecesini idrak eden herkes, Yüce Allah’ın Kuran-ı Kerim’deki ;”De ki, ey kendi nefisleri aleyhinde haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir. “müjdesinin farkına vararak, Sevgili Peygamberimiz(s.a.s)’in ;”Allah’ım! Azabında affına, gazabından rızana sığınıyorum. Şeklindeki yönelişi ile özüne dönmeli, ümitlerini canlandırmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Berat gecesini tebrik ediyorum. Bu mübarek gece vesilesiyle, milletimizin her türlü dert ve sıkıntıdan beri olmasını diliyor; Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış gönüllerle, berat etmiş olarak girmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-