eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Emekliler Örgütleniyor

Emekliler Örgütleniyor
22 Nisan 2019 - 13:07

Emekli Sen Ordu Temsilcisi olarak atanan Birol Kaya, Ordu Valiliğine kuruluş dilekçelerini verdiklerini belirterek, “Demokrasinin koruyucusu ve geliştiricisi olarak görevimizi yapacağız.” dedi.

Birol Kaya, DİSK’e bağlı Emekli Sen Ordu temsilciliğini Salim Ekmekçi, Hacı Ahmet Aksoy’la birlikte üstlendiklerini söyleyerek, “Emekli Sen’in örgütlenmesi ile geleceğimiz için verilen mücadeleye Ordu’dan katkı sunacağız. Her kesim kendi alanlarında örgütlenirse kazanırız. İşsizlik yılın en yüksek seviyesine çıktı. Emekliler olarak eriyen ücretlerimizle geçinme sıkıntısı çekiyoruz. Örgütlenerek insanca yaşayacak bir emekli maaşı ve sosyal haklar için verdiğimiz mücadeleyi diğer emekçi kesimlerin mücadelesiyle birleştireceğiz.” dedi.

EYT’lilerle de birlikte olacağız

Kaya, “Şu an çalışan işçi ve emekçiler emekli olduklarında sendikamızın üyesi olacaklar. Bu nedenle onların bugün yaşadıkları sıkıntılar da bizim sıkıntımız olacak, bu anlayışla hareket edeceğiz.” diyerek, emeklilikte yaşa takılanlarla dayanışmalarının devam edeceğini vurguladı. “Özellikle EYT’ler olarak bilinen emeklilik için gününü tamamlamış olan kardeşlerimiz emeklilik yaşının yükseltilmesi nedeniyle mağduriyet yaşıyorlar. Onların emeklilik hakları seçim aracı yapılıyor ama bir adım atılmıyor. Sendika olarak EYT’lilerle birlikte olacağız, dayanışmamızı sürdüreceğiz.” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-