eskort samsun

ÜNYENETHABER

>

Vali Yavuz Ünye’de Restorasyonu Devam Eden Projeleri İnceledi

Vali Yavuz Ünye’de Restorasyonu Devam Eden Projeleri İnceledi
24 Nisan 2019 - 15:36

Bugün bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Ünye’ye gelen Ordu Valisi Seddar Yavuz, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi.

İlk olarak Ünye Kaymakamlığını ve Ünye Belediyesini ziyaret eden Yavuz, daha sonra Kültür Yolu Projesi kapsamında restorasyon çalışmaları devam eden Kefeli Han’da incelemelerde bulundu. Ardından bakırcılar çarşısında esnaflarla bir araya geldi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz Ünye ziyaretine, Kadılar Yokuşu, Ünye Müzesi, Saray Hamamı, Ada Bakkaliyesi, Belediye Konuk Evi, Kilise ve Ünye Kalesi’nde devam etti.

Vali Yavuz Kilise’de yaptığı basın açıklamasında şöyle konuştu;

“Bugün Ünye’ye gelerek Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu Valiliği ve DOKA desteğiyle restorasyonu devam eden tarihi eserlerimizi yerinde inceleme fırsatı bulduk. Ünye’mizin bir kez daha turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu tespit ettik. Ünye ilçemiz tarihi ve kültürel değerleri ile öne çıkan sadece tabi güzellikleri ile gündemde olan bir ilçemiz değildir. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlılığı desteğiyle Kadılar yokuşu başta olmak üzere önemli restorasyon çalışmaları hayata geçirildi. Bu vesileyle Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş’a huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Ordu Valiliği olarak özellikle Ünye’de, Ordu’da birçok tarihi merkezi restore ediyoruz ve turizmle buluşturup yeni fonksiyonlar ekliyoruz. Önümüzdeki süreçte yine DOKA destekleriyle bu faaliyetlerimiz artarak devam edecektir.

Ordu geçen yıl itibariyle 850 bin turiste ev sahipliği yaptı. Bunların 111 Bin’i yabancıydı. Bu yıl içerisinde ilk üç aylık rakamlara baktığımızda çok ciddi bir yabancı turist ziyaretçinin arttığını görüyoruz. Bu rakamlar geçen yıllara göre %50’nin üzerindedir. Çok büyük bir aksilik olmaz ise 200 Bin rakamına doğru bir yabancı turiste ulaşacağımızı düşünüyorum. Özellikle Belediyelerimizle iş birliği yaparak potansiyelimizi ortaya koymak ve bu alanda daha fazla gelir elde etmek istiyoruz.

Bugün Ünye Belediye Başkanlığını ziyaret ettik, Ünye Belediye Başkanı bizim sevdiğimiz değer verdiğimiz bir kardeşimiz kendisine hizmetlerinden dolayı başarılar diledik ve her zaman yanında olacağımızı ifade ettik. Ordu Valisi olarak bütün Belediyelerimle, Sivil Toplum kuruluşlarımızla, iş adamlarımızla iş birliği içerisinde hareket ederek geçen yıl koymuş olduğumuz hedeflere büyük ölçüde ulaştığımızı memnuniyetle söylemek isterim.

Bu sene yerli ve yabancı turist sayısında 250 Bin civarına ulaşarak bir artış bekliyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimizde özellikle Ordu ekonomisinde önemli bir değişiklik olacağını yöresel el sanatlarımızın kıymetleneceğini ümit ediyorum. Bu vesileyle turizm ve hizmet sektöründe uğraşan kardeşlerinizin özellikle dil öğrenmeleri konusunda teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda da Üniversiteyle Halk Eğitim Merkezi iş birliği yaparak daha fazla dil öğrenmenin yollarını bulmalıyız.

Ordu’yu önümüzdeki 5 yıl içerisinde hiç kimse tanıyamayacak. Özellikle Ordu Karadeniz’deki en fazla potansiyele sahip bir ildir. Bu potansiyeli ortaya koyabilecek olan da bizleriz. Ordu’da yaşayan herkesin bu alanda elinden gelen her türlü gayreti göstereceğini düşünüyorum. Bizimde devlet olarak elimizdeki imkanları seferber edeceğimizi bilmenizi isterim.”

Dedi.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-